enbg

Тома Горанов е победителят в ПРЕТЕНДЕНТЪТ

16.12.2010 | коментара

15 декември 2010 г.

Тома Горанов спечели проекта ПРЕТЕНДЕНТЪТ след като на финала спечели вота на зрителите с 61%, срещу 39% за Марина Гашпарова, която беше втората финалистка определена от журито. Гласуването беше в рамките на 10 минути на Интернет адрес pretendent.slavishow.com. След като научи, че е победител, Тома Горанов беше изненадан с примамлива оферта – Слави повика Ванката, който донесе табла с 20 000 лева. Тома Горанов трябваше да избира между това да вземе тези 20 000 лева и да си тръгне, или да се откаже от тях и да остане на работа в шоуто. Малко по-късно офертата се качи на 25 000 лева, но това се оказа недостатъчен стимул за да се откаже Тома от мечтата му да работи в „Шоуто на Слави“:

„Аз съм бил на различни места, работил съм различни професии с различни заплати. Като цяло аз не съм тук заради парите, не че не ми липсват като на всеки обикновен човек. Оставам в шоуто, дори и за един месец да е. Ако прецените, че не ставам ще си тръгна, но за мен това е по-силно от 20, 25 или не знам колко хиляди лева“, обясни Тома. Така той беше приветстван от Георги Милчев и Иван Стоянов като „най-новият ни колега“.

Преди това на финала се изяви петият участник – Георги Николов, който коментира публикация относно книжката на голмайстора на Левски Гара Дембеле, представи скеч на отец Нафурфорий, а на гости беше поканил спортният журналист Крум Савов. Георги остави смесени впечатления у журито и в изказванията им изобилстваше критиката: „С началния монолог аз не почувствах кой знае какъв успех, а по отношение на интервюто мисля, че част от въпросите имаха по-скоро лексиконно звучене по начина, по който бяха зададени.“ (Светослав Митев); „Крум Савов е много интересен човек и ти, Георги, го изтърва. Можеше да говориш с него за много теми. Ти тръгна с някакъв опит да говориш за себе си – принципно това е грешка. Наивно е да го питаш за любим филм и любима книга.“ (Иво Сиромахов); „Тази работа с наивитет не става. А ти разполагаш с добър екип, а задаваш въпроси с голям наивитет и с лексиконно звучене. На всичкото отгоре нямаш реакция. Всичко това е оправдано може би от твоите години, от това, че си много млад.“ (Слави Трифонов)

По време на гласуването за победителя Слави Трифонов обясни, че е имал по-големи очаквания от участниците в ПРЕТЕНДЕНТЪТ. Преди това титулярният водещ обясни това и на петимата финалисти – Ива Николаева, Тома Горанов, Марина Гашпарова, Васил Матев и Георги Николов. Трифонов им пожела успех и ако все още искат да са телевизионни водещи – да си вземат поуки от случилото се през тези 2 месеца и половина.

Очаквайте скоро информация и за следващия проект на „Шоуто на Слави“.