enbg

“Толкова ли е трудно да живеем нормално?!”, 30 октомври 2013 г.

30.10.2013 | коментара

Журналистът Петко Бочаров участва в рубриката на “Шоуто на Слави” “Толкова ли е трудно да живеем нормално”. Пред водещия Слави Трифонов той изрази възмущението си от настоящата политическа ситуация, но все пак даде оптимистична прогноза за това “кога ще се оправим”.

В началото на разговора Петко Бочаров сподели недоумението си от това как е възможно след над 100 дни протести “някакъв си гьонсурат толкова време да се прави, че не се отнася до него”. Журналистът подкрепи протестиращите студенти и не прие упреците към тях, че имат политически искания. “Не бивало да се свързват с политиката, ами с какво да се свържат – тук става въпрос за политически проблем, България страда от политически проблем”, каза Петко Бочаров. По думите му всички искат да живеят в “друга България”, в която няма лъжа и кукловоди. Според него тази цел обаче не може да бъде постигната, след като “кворумът на Законодателния орган на България се крепи на средния пръст на Волен Сидеров.” Петко Бочаров смята, че в тази “патова ситуация”, която той определи още като “кич”, решението е предсрочни парламентарни избори. А в правен аспект журналистът се обяви за избори с мажоритарен елемент или изцяло мажоритарен вот.

Според Петко Бочаров България не е нормална държава и даде няколко аргумента за това. Той информира, че преди 3 дни “най-подлото престъпление на 20 век – убийството на Георги Марков” е загубило давност и вече не е подсъдимо като престъпление. “35 години! Това нормална държава ли е?” – попита големият български журналист. Гостът припомни и за “чутовните подвизи на бойното поле” на България, но същевременно и за парадоксалната съдба на българите: “Нито едно българско знаме не е попадало в ръцете на врага и 4 пъти с мирен договор ние сме на страната на победения.”
Големият проблем на България, според Петко Бочаров, датира от 14 век и той се корени в това, че вече 7 века на страната липсват държавници. “И когато се появи един такъв държавник, какво му правят? Изрязват му ръцете, ослепяват го и му разбиват главата, за да му се залее лицето от мозъка. Това правят със Стамболов – единственият. Защо? Защото е бил против това България да бъде колониален придатък на императорска Русия? Затова го убиват”, заяви емоционалният Петко Бочаров.

Авторът на фразата “Да, ама не” обори пред Слави Трифонов достоверността на отрицателните класации, в които българите са поставени на челните места. “Били сме най-бедните. (…) Тия лимузини навън – това на най-бедната нация ли са? “Най-нещастната нация” – глупости! А какво да кажат в Хаити?” – попита риторично Петко Бочаров.
Гостът в рубриката “Толкова ли е трудно да живеем нормално” беше оптимистичен и в прогнозата си за това “кога ще се оправим”. “5 години!” – отсече категорично Петко Бочаров и допълни, че българинът е “непредсказуем” и може да изненада, когато най-малко се очаква.

Цялото предаване от 30 октомври 2013 г.