enbg

Тити Папазов, 23 септември 2015 г.

23.9.2015 | коментара

Президентът на Националната баскетболна лига Тити Папазов беше гост в „Шоуто на Слави“. В разговор с водещия Иво Сиромахов той коментира новата си длъжност, както и публикациите, че ще става шеф на спорта в София.

Самият Тити Папазов преди време предложил по един от президентите на клубове да управлява Националната баскетболна лига за една година, а през лятото Тодор Стойков изразил мнение, че точно Папапзов трябва да оглави лигата за настоящата година. Това наложило и отказа от треньорството на бившия национален селекционер: „Сигурно ще дойде моментът, в който треньорството ще ми липсва, защото аз винаги съм твърдял пред моите състезатели, че ние сме галеници на съдбата. Много малко са хората, които упражняват професия, която в детството им е била хоби“, заяви Папазов в шоуто. Въпреки отговорния пост, Тити обясни, че счита като основна своя функция това, че е президент на баскетболния Левски: „В живота си всичко съм постигнал на гърба на Левски“, каза Тити и отново изказа своето преклонение пред публиката на този отбор.

Тити Папазов коментира и възможността да оглави спорта в Столичната община. „Аз съм адски разкрепостен, супер утопист и супер оптимист. Може би поради тази причина (може и да се надценявам, смятам, че всеки човек се надценява), но съм убеден, че съм, ако не първи, то в първите трима в българския спорт за мениджмънт. И смятам, че мога да бъда полезен в общината или където и да е в българския политически живот, където става въпрос за спорт.“ Папазов не е съгласен само 0,1% от бюджета на община София да отива за спорта.

Папазов, който остави зад себе си 17 години треньорска кариера в баскетбола, изрази мнение, че най-голямата катастрофа в българската демокрация е спортът, следван от културата и образованието.

Гостът коментира и настоящото състояние на футболния Левски, след оттеглянето на Тодор Батков. „След семейството ми, ако има един защитник на Батков, това съм аз. А сега е въпрос на време. Левски има даденост, която я няма никой друг. Има велико име. Ако има един български герой, който по някакъв начин да не е отречен, той се казва Васил Иванов Кунчев-Левски. Съдбата е била страшно благосклонна към хората с името на този клуб. Оттам е и голямата любов на народа. Аз иначе нямам обяснение как изведнъж Левски ще стане най-обичаното нещо в държавата, ако не е първоначално – името. След това естествено – историята, неговата работа, милионите фенове. Левски е най-силната партия.“ Според Папазов привържениците на отбора трябва да имат търпение, да пълнят стадиона на всеки мач, за да помогнат по този начин на любимия си тим.

Цялото предаване от 23 септември 2015 г.