enbg

Тити Папазов и Димитър Байлов, 12 март 2014 г.

12.3.2014 | коментара

100 години от основаването на Спортен клуб “Левски” ще се навършат на 24 май, тази година. По този повод гости в „Шоуто на Слави“ бяха треньорът на баскетболния „Левски“ Тити Папазов и говорителят на Националния клуб на привържениците на “Левски” Димитър Байлов.

В началото Тити Папазов представи на Слави специално издадено за случая медицинско удостоверение, издадено от Център за психично здраве „Проф. Н. Шипковенски” ЕООД, в което се казва, че „лицето отрича психотични симптоми, отрича алкохолна злоупотреба, не се установяват психични разстройства към момента на прегледа“. Документът удостоверява още, че Папазов не се води на диспансерен отчет. За да получи въпросното удостоверение баскетболният треньор се подложил да 25-минутен преглед, направен от авторитетен доктор с 39 годишен стаж в психиатрията. Тити сподели обаче, че двама големи спортисти, независимо един от друг, му заявили, че явно „психиатърът е за психиатър“.

След като доказа с документи, че няма психично разстройство, Папазов в познатия си емоционален стил призова привържениците на „Левски“ да подкрепят финансово празника на любимия си клуб, за да бъде отбелязана подобаващо 100 – годишнината: „Ние имаме уникалния шанс – феновете на „Левски“, клубът ни да носи името на най-великия българин. Това е дар от Господ. Вторият дар от Господ е, че в 100 – годишнината „Левски“ няма финансова стабилност. За мен това е тест, за мен – Тити Папазов, като мисионер.“ Според Папазов ако поне 500 хиляди сини привърженици изпратят по 1 SMS на цена 1 лев, те ще помогнат за честването на празника, който по думите на Папазов е „нашият празник“. Треньорът възприема това като мисия и кауза, с която се заел след като изживял много тежко дните около финалите за купата по баскетбол, когато предизвика скандал с емоционалното си поведение. Тогава сините фенове го подкрепили: „Тогава осъзнах това, което те направиха за мен… Тогава си обещах, че ще се опитам – това е хиперболизирано сравнение, но – както Апостола е искал да обедини България, така аз ще се опитам в дните до 24 май да обединя синя България.“

Според Папазов ако сега успее с тази кауза и привържениците на „Левски“ му повярват, след това те ще дадат и по 10 лева, с които ще могат сами да управляват клуба си. „Ако не успеем, ако съберем 50, 100, 200… Не става нищо от нас, брате! Само се бием в гърдите. Прибираме се в хралупите и мълчим… бие ни „Любимец“, бие ни „Подгумер“… Като сме „Левски“ и сме най-великите – хайде да го направим“, призова Папазов.

Според Димитър Байлов най-важното нещо за сините фенове е „да обичат „Левски“ докрай“: „Независимо, че се намираме в много тежък момент – това е видно за всички, феновете на „Левски“ трябва да обичат и да подкрепят отбора, каузата „Левски“. Без значение от моментната ситуация на отбора. Всички ние вярваме и живеем с това, че „Левски“ ще бъде по-добър и ще се върне там, където му е мястото. Не трябва да се отказваме, когато е тежко и е трудно. Това е същността на фенството и на обичта към даден отбор.“ Според Байлов това, което е нужно на футболните грандове „Левски“ и ЦСКА е правилен мениджмънт, правилно ръководство, сериозен финансов гръб.

Цялото предаване от 12 март 2014 г.