enbg

Танцувай с мен – 3… стаен

10.6.2011 | коментара

Борис Панайотов

На 10 юни 2010 г. след няколкомесечни танци в студиото на Слави, сливналията Борис Панайотов спечели голямата награда – тристаен напълно обзаведен апартамент във Флоримонт – Младост. Младият талант спечели убедително заради традиционното си отлично представяне почти през цялото време на проекта с крайна оценка 5,44. Класираните на второ място Юсуф Селим и Вергин Терзиев получиха 5,17. За всички останали финалисти имаше подарък – уикенд в хотел Флоримонт – Банско.

Крайната оценка бе формирана като средноаритметично от оценките на участниците от етапите до финала и оценката на зрителите, която те поставиха в рамките на 15 минути след приключването на всички танци от финала. Гласуването се проведе в интернет, като за цялото време на оценяването 81 073 души са поставили 510 093 оценки, а сървърите са обработили 1 125 336 заявки. На самия финал членовете на журито имаха роля само на съветници, без да могат да поставят оценки.

Желаещите да участват в проекта бяха 15 126 души, от 10 до 83-годишна възраст, от тях специална комисия подбра 153 номера, в които взеха участие 237 кандидати, понеже в „Танцувай с мен – 3 … стаен“ за пръв път можеха да участват и семейства, приятели, гаджета или желаещи да станат гаджета. Ето и избраните участници:

Борис Панайотов – от Сливен
Цвета Николова – от Казанлък
Свилен Балчев – от село Блъсково
Мариана Кабаджова и Танко Кабаджов – от Пловдив
Стефан Николов – от Варна
Рамона Христова – от София
Юсуф Селим и Вергин Терзиев – от Айтос
Полина Таймо – от Габрово
Стефан Бончев и Кольо Бончев – от Стара Загора
Мая Иванова и Вилиана Иванова – от София
Вероника Валентинова – от Пловдив
Нина Димитрова и Кирил Йосифов – от Любимец и Дупница
Весела Христоскова и Боян Христосков – от София
Рая Андреева – от Бургас

Журито беше представено от: Павлина Вълчева – шампион на България за 2007 г. по латино-американски танци за професионалисти; Николай Манолов победител в турския „Dancing stars”; Мария Агапиу – шесткратна абсолютна шампионка на България по салса; Хараламбос Агапиу – Памбос – изпълнител и инструктор на множество международни фестивали, международен съдия по танци.

По време на проекта състезателите трябваше да изпълняват сложни стъпки и да покажат чувството си за ритъм, изпълнявайки танго, стандартни и латино танци, народни танци, кючек, еротични танци, хип-хоп, рокендрол, танци върху песни и музика на „Ку-ку бенд” и др. Доста често кандидатите за голямата награда успяваха да разтанцуват и журито, и публиката.