enbg

Сценаристите на шоуто инициираха социологическо проучване

26.2.2010 | коментара

25 февруари 2010 г.

Инициатива за провеждане на социологическо проучване сред хората предприеха сценаристите от шоуто. Това обяви в сряда Иво Сиромахов.
„Всяка уважаваща себе си организация се интересува какво е общественото мнение за нея. Затова ние с колегите сценаристи решихме да поръчаме едно социологическо проучване, което да ни даде отговор на въпроса какво хората харесват в шоуто, какво не харесват в него, съгласни ли са с нашите политически позиции или не. Какво биха искали да гледат в шоуто, какво не им харесва. Това са неща, които са важни за нашата професия.” – обоснова решението Иво Сиромахов. По думите му, от „рейтингите”, получавани от две пийпълметрични агенции, ние имаме представа дали ни гледат хората, но те не показват защо ни гледат хората или тези, които не ни гледат, защо не ни гледат.

„В тази социология ще зададем доста въпроси, – не искам сега да оповестявам, за да не влияем на хората предварително, – но на 2 март, в навечерието на Националния празник, Редколегията ще оповести резултатите от това проучване и всичките въпроси, и съответно отговорите, които сме получили.” – каза Иво и добави, че въпросът не е само какви данни ще получим, а и какви изводи ще направим от тях.

На въпрос на Слави защо се прави това проучване, Сиромахов отговори: „Защото искаме да разберем докъде сме стигнали в работата си, какво хората одобряват в нас и какво не одобряват. Защото всичко останало са интерпретации.(…) Има риск, но защо да не го поемем? Няма нищо лошо в това да чуеш и защо не те одобряват.” По повод на предаването на 2 март, в което ще бъдат оповестени резултатите, Иво заяви: „Ще стане интересен разговор – според мен, – да си направим изводите – какво следва от това.”