enbg

Стив Дейвис, 18 юни 2013 г.

18.6.2013 | коментара

6–кратният световен шампион по снукър Стив Дейвис гостува в „Шоуто на Слави“. Разговорът му със Слави Трифонов обаче не беше толкова за снукър, колкото за… коли. Стив Дейвис призна, че за първия хай сенчъри брейк от 147 точки (максимален брой спечелени точки без грешка) в телевизионната история на снукъра е получил руска кола за 2000 паунда. „От 14–годишен по 8 часа на ден се упражнявах, за да спечеля тази кола“, каза с типично английско чувство за хумор Стив Дейвис. Снукър легендата разказа, че когато е регистрирал този емблематичен успех, вече е карал „Порше“. После сподели, че веднага след като той отбелязва 147 точки, премията за максимален брой точки в играта става 100 000 паунда.

Гостът каза, че традицията на снукъра във Великобритания е много голяма и сподели, че в страната му снукърът може да е професия, тъй като играта е добре заплатена.

„Хубаво е да дойдеш в държава, за която не си знаел, че обича снукъра. Установяваш, че си между приятели“, отговори Стив Дейвис на въпроса на водещия как се чувства в България.

Какво каза още Стив Дейвис, вижте във видеото.

Цялото предаване от 18 юни 2013 г.