enbg

Стелияна Христова: За мен е много емоционално всичко, което ми се случи

24.10.2011 | коментара

21 октомври 2011 г.

Финалистът в „Гласът на България“ Стелияна Христова и нейният треньор Мариана Попова бяха специални гости на „Шоуто на Слави“ в седмицата преди големия финал на музикалното състезание. „Това е нещо, което съм искала от много време – да пея точно на тази сцена, с този екип. За мен е много емоционално всичко, което ми се случи. Смятам, че се справям добре. Ако това се харесва на зрителите – нека гласуват за мен”, каза Стелияна. Нейните съученици бяха дошли в студиото специално от Горна Оряховица, за да я подкрепят.

Слави попита Мариана какво мисли за това, което се случва в „Гласът на България”. Според нея у хората, които гледат предаването, се е създал един позитивизъм към това, което правят, и музиката въобще. „Много ни обичат, много ни гледат, свършихме си работата прекрасно”, беше категорична тя. Водещият сподели, че най-хубавото нещо е да имаш щастието и късмета да работиш това, което обичаш. „Ние много искахме да създадем един позитивен телевизионен формат”, каза Слави. Негова цел е гласът, възможностите и качествата на всеки изпълнител да бъдат водещия фактор. „Искрено се надявам и си мечтая пеенето ни да не стане като футбола ни, т.е. децата да имат възможността да се учат от по-малки, да имат атмосфера, в която да показват знанията си и таланта си”, заключи водещият.

Мариана Попова пък сподели, че през цялото време е мислила за Стилияна като за свой съотборник, с който трябва да върви и да работи в хармония. „Защото ние сме един отбор. Аз не искам да се деля на аз съм треньора, а тя е певицата”. За тези, които тя отстрани като треньор от „Гласът на България”, коментира така: „Някои от тях не чух никога повече в живота си, не сме говорили, не сме общували. С повечето обаче сме близки приятели – виждаме се, чуваме се, пием кафе. Хората са много различни и не бива да ги съдим. Един го приема като някакво страхотно поражение в живота си, страда. Искам да ти кажа, че те са на живот и смърт – а не трябва, защото те всички са победители. Това, че са стигнали до тази сцена, вече ги прави по-специални. И те трябва да се усещат като по-специални.”

Слави помоли Мариана да разкаже за своите две помощнички, които я следват неотлъчно от началото на формата. „Едната е моята учителка по пеене от училище. Тя ме накара да се занимавам с пеене. Това е Лили Ватева”. Другия си помощник – вокалния педагог Аделина Колева, Мариана среща на конкурс в Горна Оряховица. Тя променя мнението й, че в България няма добри и качествени вокални педагози. Точно по тази причина Мариана я кани за помощник в музикалното предаване.

Финалистът в „Гласът на България” Стелияна беше решила да изпее за Слави и зрителите своята любима песен от репертоара на Ку-ку бенд – „Червената шапчица”. Слави обясни, че тази песен е правена през 1994 година. На въпросът „Ти тогава на колко години си била?” Стелияна отговори с „Тогава съм се родила”, което шокира водещия. Песента е по текст на Ивайло Вълчев, написана от Слави и Евгени „на една вила”, както вметна Маестрото. Слави определи изпълнението на Стелияна като „много емоционално и с много чувство”.

На 24 октомври 2011 г. от 20:00 часа на живо в ефира на bTV зрителите ще могат да видят финалния концерт на “Гласът на България”. В 22:30 часа само в „Шоуто на Слави” победителят ще даде първото си голямо телевизионно интервю.