enbg

Станислав Ангелов, 21 ноември 2017 г.

21.11.2017 | коментара

В предаването гостува бившият футболист от „Левски“ – Станислав Ангелов. Той говори за проблемите в детско-юношеските школи по футбол и конкретно в школата, в която работи той.

Преди няколко месеца от „Левски“ обвинили с декларация Станислав Ангелов, че е откраднал детската школа на стадион „Раковски“, чийто директор той е от години. Бившият национал коментира, че не е редно уважаващ себе си европейски клуб да обвинява свой бивш капитан за каквото и да било чрез декларации. Той подчерта, че няколко пъти е предлагал да се обединят, да направят договор и „тези деца да се развиват под флага на „Левски“.
По думите на госта, като спортен директор, той видял крайното нежелание на ръководителите да се направи каквото и да било подобрение на базата. Той сподели и че от ръководството имало изречения от типа „нас не ни интересуват децата, интересува ни базата“.

Станислав Ангелов е регистрирал свой клуб, в който готви деца, но вече не за „Левски“. Затова той предложил на клуба да направят договор.

В клуба на Ангелов тренират 300 деца. На въпрос на водещия Иво Сиромахов като пораснат децата в кой клуб ще отидат, той отговори, че след като „Левски“ уволнил всички свои треньори, включително и него, тези деца ще могат да играят за „Левски“, но клубът ще трябва да плаща.

Стадион „Раковски“ е собственост на МВР и според правилата на тази институция, нещо може да бъде взето под наем само от сдружение с нестопанска цел, уточни Ангелов.

Цялото предаване от 21 ноември 2017 г.