enbg

Славчо Велков, 5 януари 2018 г.

5.1.2018 | коментара

Гост в предаването беше експертът по сигурността Славчо Велков. Той коментира случая с жестокото шесторно убийство от Нови Искър от новогодишната нощ, по което заподозрян и издирван е Росен Ангелов.

Славчо Велков определи извършителя на жестокото убийство като особено опасен и цитира думите на шефа на психиатричната клиника, че Ангелов е „психопат, социопат“, при когото агресията се отключва при определени обстоятелства. Освен това Велков се е запознал и с неговото досие от затвора, в което пише, че той е високо интелигентен. Това, че той се крие, показва, че е в кондиция, каза още Велков и добави, че беглецът ще търси храна, автомобил, място за нощуване.

Специалистът по сигурността не изключи възможността убиецът да вземе заложник. По думите му Росен Ангелов вероятно ще търси големия град, за да се влее в масата. Той предупреди, че убиецът сигурно гледа телевизия и това може да му дава ръководство за действие. Трябва да се има предвид и изминалото време, така че той вече е с шестдневна брада и изглежда различно от разпространените снимки. Велков посъветва, ако някой го забележи, да не „се прави на герой“, а да се обади на съответните органи.

Славчо Велков каза още, че издирваният „няма да остане жив“. Може да бъде заловен, но само ако е в безпомощно състояние, а той е въоръжен.

Цялото предаване от 5 януари 2018 г.