enbg

Слави Трифонов за решението на правната комисия да не се занимава с Референдума

10.1.2017 | коментара

Тагове:

В предаването Слави Трифонов коментира решението на правната комисия да не се занимава с Референдума и изявлението на Румен Радев, че няма намерение да удължи с малко срока на това Народно събрание, за да може да се приеме новият избирателен закон. Ето какво каза Слави:

„Уважаеми зрители, кое е това нещо, което ви кара вечер да заспите спокойно? Предполагам грижата за близките, за хората, които обичате. Самочувствието от добре свършената работа. И вярвам – достойнството, че сте постъпили днес като добри хора. Аз лично съм така. Защото съм част от българския манаталитет и българската психология. И съм щастлив от този факт. Обаче има хора, които не разбират смисъла на думата достойнство. Уважаеми зрители, няма да крия, но това не спира да ме изненадва. Толкова ли е сложно да бъдеш почтен? Толкова ли е сложно да не лъжеш? Да уважаваш законите? Явно – да. И как така подобни хора се намират на най-важната за една парламентарна република институция – българския парламент. Или пък българското президентство. Днес една голяма част от българските депутати пребергенаха волята на българските граждани. Като изключим партия ГЕРБ всички останали, БСП, ДПС, Патриотичния фронт, Атака, Реформаторския блок, АБВ, остатъците от партията на Бареков гласуваха правната комисия да не се занимава с Референдума. Да не се занимава с волята на три милиона и половина българи.
С това си действие за пореден, вече n-ти път, те показаха, че нямат никакво основание да се наричат народни представители. И че задължително трябва да гледат Парламента през крив макарон.
А новоизбраният български президент Румен Радев заяви, че няма никакво намерение да удължи с малко срока на това Народно събрание, за да може да се приеме новият избирателен закон. Закон, такъв какъвто го поискаха мнозинството от българските граждани. И дори заяви, че будел недоумение факта, че Народното събрание иска да се занимава с резултатите от Референдума. Така, още преди да встъпи в длъжност, Румен Радев показа, че за него няма никакво значение волята на българския народ. Значение за него има само волята на Корнелия Нинова. А може би и на Елена Йончева. А може би и на други жени, за които не знаем.
Държава, в която институциите погазват принципите на демокрацията, не е никаква държава. И това, съгласете се, уважаеми зрители, трябва да се промени.“

Цялото предаване от 10 януари 2017 г.