enbg

Слави покани заразната „Жълта гостенка” в студиото си

30.9.2011 | коментара

Водещият Слави Трифонов и колегите му Иво Сиромахов и Иван Кулеков поканиха „Жълтата гостенка” в шоуто. Това е новата рубрика, която ще бъде посветена на всички лъжи и клевети, които ежедневно биват публикувани в жълтата преса и жълтите интернет издания. „Терминът жълта преса вече не е съвсем точен. Вече всички вестници са жълти”, обяви Слави още в началото. Той определи жълтата преса като страхлива, защото се занимава не с политици и мутри, а само с хора, които не могат или не искат да се защитят от клеветите.

В първата част на „Жълтата гостенка” бяха разгледани най-безумните и неверни твърдения от страниците на вестниците. С хумористичен поглед върху заглавия Иво Сиромахов показа новината на месеца и на годината, публикувана в ежедневен вестник – „Слави се жени на 22 септември в ефир?”. Друг позакъснял сайт обявява, че „Слави се жени на 22 октомври”. Същото издание споменава, че Слави всъщност е искал да се ожени на 16 септември, но ресторантът, в който това трябва да стане, бил зает. Следващото скандално разкритие беше следното: „Слави уволни Иво Сиромахов”. С това заглавие Иво Сиромахов „обвини” Слави, че такива важни неща трябвало да разбира от вестниците. Нещо повече – жълтите издания се сдобили със снимка на Сиромахов – как „бръмчи из Слънчев бряг“ със семейството си. Всъщност на снимката Иво Сиромахов е с продуцента на „Шоуто на Слави“ Ася Тодорова.

Иво определи като „най-важна” тема в жълтата преса темата „Кой с кого не е спал?”. Според думите му е имало голямо „неспане”, цитирайки редица заглавия:
„Секс бомба: Не съм спала с Ники Михайлов”
„Светлана Василева: Не съм спала с Любо Ганев”
„Виолета Марковска: Не съм спала с Ван Дам”
„Таня Боева: Не съм спала със Слави Трифонов”
„Елена Папаризу: Не съм спала със Слави Трифонов”
„Плеймейтката Злати: Не съм спала нито със Слави, нито с шефа на конкурса”
„Емануела стиска джуки от яд, че не е спала с Дългия”

Иван Кулеков беше сложил жълти ръкавици на ръцете си, тъй като не желае да се докосва до страниците на жълтата преса. Той цитира статията „Кулеков лапна 150 бона, за да хвали Кунева” . В нея пише още, че Кунева била дала и 400 000 долара на Слави, за да отиде в Кербала. „Оказва се, че „Лили Иванова лапна 150 бона, за да пее за БСП”, продължи Кулеков. Той заключи, че с Лили Иванова работят на един хонорар.

Кулеков определи жълтата преса като бабички, които седят на селската пейка и коментират всеки, който мине по улицата. „Авторите на тези така наречени вестници по нищо не се различават от селските бабички. Може би единствената разлика е, че докато на село държат патерици – така наречените журналисти държат в ръцете си компютри”. Той цитира материали, в които са опетнени големи български имена като Владимир Димитров – Майстора и величия в художествената ни гимнастика.

Във втората част на „Жълтата гостенка” беше поканен водещият на бТВ „Новините” Юксел Кадриев, който в същия ден заведе дела срещу жълтата преса. „Първите искове бяха внесени днес, предстоят още”, заяви той. „Много са – основно срещу издания, срещу журналисти и срещу хора, които дават интервюта, пълни с лъжи. Крайно време е да потърся правата си”. Юксел обясни защо досега не го е направил – „Досега ставаше въпрос само за мен. От едно известно време тази помия е пренасочена върху моята дъщеря. Тя е на 10 години.”

Слави постави казус пред зрителите: „От едната страна стоят едни хора, които пишат, лъжат, говорят по телевизията… От друга страна стоят едни хора, които си мълчат. В случая аз давам възможността да кажат каква е истината. И зрителят трябва да избере – на кого ще повярва? На лошото, гадното и унизителното или на това, което казва човекът, който е засегнат. Зрителят сега е много важен, той трябва да избере кое е истината”. Според него най-важното е да се разбере кое е истината и кой трябва да понесе отговорност в съда за изречените лъжи.

Юксел Кадриев е завел дела и срещу Венета Райкова, която е изрекла лъжи за него в национален ефир. Според думите й той няма висше образование. Водещият на бТВ „Новините” беше донесъл дипломата си за висше образование в студиото, която ще послужи и като доказателство в съда. Прокурорски проверки също могат да докажат, че изреченото от Венета и бившата съпруга на Юксел може да бъде доказано, че са лъжа, смята водещият.

„Вече за толкова години не ми прави впечатление какви глупости се пишат по мой адрес. В случая ме интересува единствено и само това аз да защитя името и интереса на детето си”, каза Юксел. Той отговори и на най-голямата клевета, която залива всички жълти вестници: „Аз съм хетеросексуален. Не съм гей, не съм хомосексуалист. Това е личният ми живот. Това е лична работа. Казвам го само защото очевидно това интересува много хора. Искам да го заявя пред всички”.

В края на „Жълтата гостенка” Слави остави зрителите с отворен финал за това на кого трябва да повярват. Според него те трябва да преценят сами – дали на анонимния жълт вестник, или на думата на Юксел Кадриев, който гледат всяка вечер в бТВ Новините.