enbg

Слави под кръстосан огън в първия ден от кастинга на „Претендентът”

4.10.2010 | коментара

4 октомври 2010 г.

„Само погребение не съм водил”, това сподели за себе си радиоводещият от Варна Михаил Михайлов в първия ден от излъчването на кастингите за „Претендентът”. Иначе в богатия опит на Мишо се отличаваха водене на партита, вариететни програми и дори цирк. Завършил актьорско майсторство за драматичен театър през 2007 година. В момента е на 27 години и има 3-годишна дъщеричка. Тя се оказа и причината младият актьор да се преквалифицира: „Като каже – Тате, дай пари за дънки! – не мога да кажа – тате, театърът е по-важен!”

Сценаристите от оценяващото жури постави задача на Михаил – да гледа видео със Слави и да влезе в ролята му след това. Материалът беше със станалите прословути реплики: „Само аз мога да викам в това студио!” и „Приемам само супер готино отношение към мен!”. Превъплъщението на Михаил явно показа достатъчно, защото след това той бе отпратен, без да има шанс да си каже подготвения материал за „Българина и българщината”.

Марина Цветкова предизвика леко захлаждане в студиото, поради шала, с който бе опитала да предпази настиналото си гърло. За комфорта на оценяващите я тя свали шала. Слави коментира, че с него му е напомняла „най-известната картина на Ван Гог”. Уточнение от страна на Годжи изясни, че всъщност шалът е бил привързан около отрязаното ухо на великия художник. Това явно инспирира водещия и той следи изпълнението на Марина  превързан като самия Ван Гог. Що се отнася до кандидат-претендентката, тя разказа история с умопомрачително трудни думички, в която главен герой беше Ъпчето.

Редактор на уникален седмичник, само за положителни новини от София, бе третият кандидат за вечерта Владимир Христовски. Любопитство в неговия профил предизвика изказването му, че не държи да „господства” над приятелката си: „Нали говорим за демокрация, за равнопоставеност на половете?” – „Ти говориш за демократичност, аз нямам нищо общо!”, бе коментарът на Слави.

Владимир бе първият, който направи опит да спечели приза, учреден от „Вълчев и Вълчев” (Ивайло и Александър) за оригинален виц. Претендентът трябваше да разкаже виц, който журито не знае, а той щеше да спечели книгата „Историите на Слави”. При Владимир не се получи.

Жулиен Желев се представи със своето есе, посветено на България. Жулиен е на 15 години и изучава френски в Езиковата гимназия в Шумен. С есето си печели първа награда за България в конкурс. Младият българин казваше, че се гордее с произхода си и обещаваше да издигне родината си до предишните висоти. Казаното от него определено развълнува комисията, а Слави поиска автограф от младия автор – директно на листа с творбата му.

Румен Попов беше много атрактивен кандидат – не само заради външния си вид. Дългите бяла коса и бяла брада бяха само черешката на тортата. Румен призна, че е безработен, изхранва се като статист, а иначе жена му го храни, каза той и добави, че такъв мъж не може да не го храниш. Вече по-сериозно, стана ясно, че Румен притежава много умения и не се притеснява да ги прилага. Може би най-екзотичните сред тях са, че шие гоблени, като започнал, за да докаже на жените, че е по-добър от тях и това, че прави венециански мозайки и цялата му къща е в такива. За представянето си Румен беше избрал не виц, а лична случка в болницата, която завършила с констатация, че има не два, а четири бъбрека.

Слави Горанчовски работи като персонален фитнес инструктор. Не пожела да каже кого тренира, вместо това услужливо поясни, че сексът помага за фитнеса, но когато е за тонус. Иначе от еротичната гимнастика мускули не се правят, категоричен бе инструкторът.
Слави се представи с виц за конкурс за „Топ гей-двойка”, който изглежда беше непознат на журито, но така и не стана ясно дали за него се сдоби с „Историите на Слави”.

Много интересна рекламна презентация бе подготвила Теодора Полимерова за книгата на Слави. Теодора беше изживяла съвсем пресен стрес преди да излезе на сцената – оказа се, че главата на 7-годишната й дъщеря току-що е била шита в Пирогов.
Теодора разказа за себе си, че работи като началник – отдел в Столична община, и явяването на конкурса за нея е било голямо предизвикателство, а и водещо е било желанието да се запознае с водещия Слави Трифонов.

Даниела Тонова бе разпозната от Слави като водеща на предаването „Мотоавангард”. След като колегите от журито не му позволиха да я подложи на кръстосан разпит за предимствата или недостатъците на автоматичната скоростна кутия, въпросите бяха пренасочени към желанието, което я бе довело в студиото. И след отговора на Даниела, че идва с желанието и надеждата да работи с екипа, въпросите „Защо?” не спираха да се сипят и тя накрая отговори: „Обичам да работя с хора, да ги въртя и да ги суча.”
„Върти ме и ме сучи, бе, Тонова!”, възкликна в отговор нашият водещ.

Орхан Таир е бил режисьор и актьор, също и директор на театри. Сега е уличен клоун във Валядолид. Признава, че не знае испански и за целта използва свирка, с която се изразява или комуникира с децата. Признава, че му е тъжно и тежко.
Попитан за театралната реформа, Орхан коментира, че не може в малка България да има 40 театри. Неговият съвет беше, че трябва да се вземе добрият опит от Запада и да се приложи у нас.

Наска Стефанова беше твърдо за емоцията, това я водеше към кастинга. За нещастие притеснението каза своето и тя не успя да си спомни приготвения материал.

Митко Жеков спечели симпатиите на комисията с авторския си материал, посветен на балета на шоуто. В творчеството му се откроиха стихове като:
„В танц крака са вплели, като нестинарки закоравели.”, а особено се харесаха епитетите: „алени и запотени”. Митко не беше успял да си хареса скеч някъде в нета, затова беше прибягнал до собствени сили и средства.

Актьорът Цветомир Иванов също призна за богат опит в правенето на партита. За кастинга той се беше дегизирал с престилка и нещо подобна на главата си, което явно играеше ролята на дегизировка за старица. Извън този образ Цветомир разказа виц за „едно време”, в който героят четеше в-к „Работническо дело”, а второстепенната роля беше на милиционер (полицай).

Мария Мирчева разказа, че е студентка и черпила идеи за представянето си от реалния студентски живот. Тя се превъплъти в ролята на глупава студентка, а такива, по думите й, имало доста в нейния университет. Един от бисерите на героинята й беше: „Не мога да разбера защо в Студентски град има толкова много доктори, а никой не е учил медицина?”

Философски поглед изискваше представянето на дипломирания философ Иван Сапунджиев, който призна желанието си да бъде шоумен. В първата част той „рецитира” „Аз съм българче” в ролята на първокласник, от което стана ясно, че детето не знае добре стиховете, но чудесно си служи с джиесем и жаргонът не му е чужд. Във втората част Иван цитира малко авторски рап: „Мокрите кърпички аз съм ги мокрил, витата баница аз съм я вил.” В заключение г-н Сапунджиев заяви, че всички водещи са аматьори.

Димитрина Василева влезе в образ още нестъпила на сцената. Дамата не успяваше да влезе през въображаемата врата в средата на студиото, затова се наложи водещият да стане и да й отвори. Вече вътре „в хола” г-жа Василева не сдържа умилението си и се втурна да нащипе бузките на момчетата от комисията с думите „мамини дечица!”. Слави не дочака да го извикат в ролята на „татко” и вече беше извън обсега на камерите, когато „мама” се беше превърнала в преброителка от общината.

Нищо не предсказваше какво ще се случи, когато в студиото влезе Иванка Шекерова. Голямото деколте на роклята й може би по прилягаше на водеща на вариете, но вместо това Иванка заяви, че е замислила да интервюира водещия Слави Трифонов. Като водеща на „Играта на живота” тя го представи с думите: „Вечния ерген, говорителя на любовта, секс-терминаторът на България!”
Последва низ от доста притеснителни лични въпроси на, така да се каже, сексуална тема. Няколко от въпросите се разминаха с мълчание, после Слави все пак отговори на питанията за връзката между ръста и размера на члена, за това какви жени харесва и какъв бюст предпочита. На въпроса, как би се почувствал, ако се случи чудо и той се събуди жена, Слави отривисто отвърна: „Това не е чудо, това е ад!” После водещият се зачуди на глас „Аз защо ти отговарям сериозно?” и понеже още един въпрос се стовари върху него със страшна сила, а сценаристите настояваха за отговор, той посъветва младите да следват инстинктите си, когато им дойде ред да опознават света на сексуалното. Водещата Иванка Шекерова хладнокръвно закри своето хипотетично предаване.

Очаквайте още интересни образи, номера и амбиции в следващите дни от седмицата, когато ще ви покажем кастинга за „Претендентът”!