enbg

Слави: Обществото е болно, за да се самозапалват хора

13.3.2013 | коментара

Слави Трифонов и сценаристите на „Шоуто на Слави“ Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев коментираха церемонията по предаване на властта между сваленото правителство на Борисов и новото служебно правителство. Те бяха единодушни в недоумението си от „празничното настроение“ на церемонията, както и от прегръдките между Бойко Борисов и министър-председателя на служебното правителство Марин Райков.

Тошко Йорданов припомни, че последното, изгонено от протестите на улицата правителство, е било това на Жан Виденов, както и че не е имало подобно празнично изпращане. Слави Трифонов подчерта, че предаването на властта, с прегръдки, се е случило на фона на поредния самозапалил се гражданин. Четвърти човек се запали днес, на някой не му ли пука, попита Слави Трифонов. Информациите, че самозапалилият се пред Президентството е бил болен, водещият коментира така: „Не човекът е болен, ние сме болни – обществото е болно, за да се самозапалват тези хора“.

Ивайло Вълчев бе на мнение, че не трябва да се гледа как новите министри изпращат старите министри, а да се види как народът ги е изпратил.

Тошко Йорданов пък се спря на речта на Бойко Борисов при предаването на властта. Сценаристът отговори на поредните хвалебствия на Бойко Борисов за построените магистрали с изказване на министър Лиляна Павлова, от което става ясно, че въведените в експлоатация нови пътни трасета са по-малко от тези от времето на Тройната коалиция“. Сценаристът каза още, че управлението на ГЕРБ „реално, по документи, изхарчи парите на държавата“. „Парите на българската държава, нашата спестовна касичка се казва „Фискален резерв“. По закон той трябва да е 4 милиарда, в момента, към днешна дата той е 2,7 милиарда. При предишното управление, колкото и да беше крадливо, съжалявам – но беше 7 милиарда“, заяви сценаристът, а после добави: „Някои хора може да са си вършили лошо работата, но не са я вършили толкова лошо, че да бъдат изгонени.“

Слави Трифонов заяви, че „хората не трябва да се оставят да бъдат приспивани“ в поредния опит на политиците за приспиване на народа. Накрая той отново се обърна към главния прокурор с въпроси, относно случаите с Мишо Бирата и агент Буда.

Цялото предаване от 13 март 2013 г.