enbg

Слави жали, че си няма близнак, комисията – не

8.3.2011 | коментара

8 март 2011 г.

Майка и син Нели и Петьо Панчеви откриха представянето на кандидатите в „Танцувай с мен – 3…стаен” във втория ден от кастинга. Двамата спечелиха симпатии не само с факта, че Нели има вид на ученичка, но и с това, че ръстът й беше с почти метър под неговия.

Синът бил специалист по брейк, а майката – по хора, разказаха кандидатите. Такава беше и компилацията, с която се представиха – имаше от много стилове, включително и мелодията на „Сънчо”, а в края Петьо се съблече, докато се въртеше на една ръка на пода. Нели успя да сбъдне мечтата си да пипне Слави, така че дори получи прегръдка и целувки, установявайки, че седнал, Слави е висок колкото нея – метър и петдесет.

Със страхотен индийски танц се представи 10-годишната Виктория Ламбрева от Хасково. Завладяващи бяха и ирландските танци на Стефан Николов, които предизвикаха бурни овации сред журито и импровизираната публика. По мелодията на филма „Бурлеска” пък танцува Натали Трифонова, на 19 г., от Велико Търново, която е студентка МИО в София. Натали бе избрала тази музика, защото филмът я вдъхновява – разказва се за момиче от провинцията, което става „супер голяма звезда”.

Още едно добро изпълнение дойде от Пресиян Пенев и Изабел Карабашева, от Стара Загора, които се занимават със спортни и латиноамерикански танци. Пресиян отговори на запитване на Слави, че въпреки ежедневната им близост, двамата са само приятели. На кастинга двамата танцуваха Чарлстон и Куик степ.

27-годишният Костадин Екзаров привлече вниманието със сценичното си облекло – свободни черни панталони и дълги бели тениски с различна дължина, в комбинация с черен каскет и огромни очила с дебела рогова рамка, без диоптър. Последните две сложил за артистичност, каза Костадин. Той се представи с брейк, брейк игра и когато му пуснаха запис на „Пружината”.
Костадин е творчески директор в Сдружение с нестопанска цел, което организира фестивал за танци, чиято идея е да привлече младите хора да се върнат към изкуството.
Мотивите си за явяване на кастинг Костадин обясни така:
1) апартамента – семейството му няма жилище
2) приема явяването си като предизвикателство
3) да покаже на баща си, че има кураж

При появата на близначките Траяна и Мила Велеви, Слави съжали, че няма и той близнак. Това предизвика единствено еднозначни коментари, които думите на Годжи обобщават: „Да не дава Господ още един като тебе!” Двете сестри Велеви са от Велико Търново, там са и студентки. Представиха се с Дръм енд бейс и ориенталски танц.

Интересен беше не само танцът на 45-годишния Любомир Димитров от Варна, който опита да танцува брейк. Той разкри и тайни от сферата на строителството, където работи – нарочно едните не работят добре, за да може после да викат другите да оправят нещата, призна Любомир.

Бесарабската българка Оксана Минчева танцува модерен балет и „черно”. Интересна беше визията на Оксана – черни кожени дрехи и шапка, прикриваща лицето й.
Оксана е студентка в СУ, казва, че е решила да се върне към историческата си родина.

Мариян Кусев и Десислава Трифонова представиха танц с интересен сюжет. Двамата едва на 10 години и вече половината си живот са прекарали заедно като танцова двойка. Ердал Еваз се представи много добре с брейк с много акробатични елементи. В ролята на мажоретка влезе Любомира Атанасова.

Дори Иво Сиромахов се оказа вдъхновен от кандидатите и излезе да покаже любимия си „Танц на потенциометрите”, който се оказа движение само на показалците, по подобие на движещите се стрелки на един потенциометър.

Рамона Христова предизвика интереса на журито. Слави изрази надежда да я харесат и в танца. Когато в края на представянето си бе запитана дали би се съблякла, Рамона стресна комисията с отговора си: „Ако е по сутиен и долни гащи…” Слави бе категоричен, че ненавижда думите гащи и потник. Иво добави в списъка думата „пликчета”.

Петимата шестокласници от Крумовград – Слав Марков, Борислав Хаджиев, Боян Михайлов, Александър Дайов и Севгин Осман представиха собствена хореография на хип-хоп изпълнение. Петимата си имат хип-хоп група, която се казва „ROCK SHOCK“.

Георги Пешев разказа, че живее на квартира в Сандански с бременната си приятелка. За представянето си той бе подходил тематично – тъй като в музиката за танца му преобладаваше мелодията от „Розовата пантера”, самият той се беше барнал в бяло и розово.