enbg

Сибел Килехалил напусна „Умна и красива“

22.12.2011 | коментара

Умна, красива и съобразителна    Следващ епизод >>

На логически, физически и психологически изпитания бяха подложени десетте участнички в „Умна и красива“ в новата им задача. Те трябваше да проявят съобразителност, умение за работа в екип и способност за взимане на бързи решения. Момичетата се състезаваха по двойки, които бяха определени чрез жребий:

Йоана Георгиева и Десислава Недялкова
Нели Бачева и Аделина Димитрова
Валерия Цимбал и Мадлена Иванова
Янислава Илкова и Сибел Килехалил
Антоанета Павлова и Гергана Гергененова

Последната двойка, която пристигне на финала в петък ще отпадне от „Умна и красива“.

По един джип със задача в жабката чакаше всяка една двойка на паркинга пред бТВ. В плика със задачата участничките откриха със следното съобщение: „Отидете в салона по художествена гимнастика, който се намира в стадиона, който носи името на човека, основател на Първата българска легия през 1862 година в Белград и намерете Илиана Раева.“ Ето и какви бяха първите реакции на красавиците:
„Това е в България, нали? Не е извън…“ (Валерия Цимбал)
„Легията на кой беше бе? Христо Ботев! Еми кой… Ама и в Белград я е водил тая легия…“ (Гергана Гергененова)
„Абсурд е да е Васил Левски. Той е бил мъртъв.“ (Сибел Килехалил)
„Това съм го учила и са ме изпитвали на него, и ако не е на Герена…“ (Янислава Илкова)

Първата българска легия е основана през 1862 година от Георги С. Раковски, така че стадионът, който трябваше да открият участничките беше стадион „Раковски“. Оказа се, че само една двойка тръгна към правилния стадион. Аделина и Нели имаха предимство от това, че знаят не само отговора, но и къде е стадионът, защото Аделина тичала там през лятото. Йоана също отгатна отговора, но убедени, че няма стадион Раковски в София, с Десислава изненадващо и смело поеха към Националния стадион „Васил Левски“. Янислава и Сибел не знаеха отговора, но им се стори логично Илиана Раева да е на Герена. Двете не успяха да стигнат до заключението, че името на Герена е „Георги Аспарухов“, който няма как да е основател на легия, защото е футболист. Валерия и Мадлена не знаеха никакви стадиони в София, както и кой е основател на Първата българска легия. Попитаха случаен човек как се казва „централния стадион в София“, получиха отговор „Васил Левски“ и тръгнаха натам. За тяхно щастие решиха да попитат и друг човек за основателя на Първата българска легия, който им отговори правилно – Раковски.
Десислава Недялкова сподели, че не може да кара, защото не е активен шофьор. За нейно съжаление й се наложи да шофира, защото партньорката й Йоана се оказа още по-неактивен шофьор. Янислава Илкова заяви, че не знае как да запали джипа, а Гергана Гергененова се оказа изключително затруднена от това, че джипът й е със скорости: „Ако карам кола с ръчни скорости ще се забия още в първото дърво“ – обясни тя. Това наложи двете а Антоанета, която няма книжка, да се молят на случаен човек да ги закара до личния автомобил на Гергана, с който да продължат състезанието. Гергана попита патрулиращи полицаи в София как се казва човекът, основал „първия български ЛАГЕР“ и съвсем логично не получи конкретен отговор. По-късно обаче Гергана извади късмет с човек, който не само й каза, че стадионът е „Раковски“, но и я „ескортира“ с автомобила си до там.
Янислава и Сибел откриха плакат на Герена с името на спортния клуб на Илиана Раева, което ги обнадежди, но останаха разочаровани, след като научиха, че Илиана е на стадион „Раковски“. Същото разбраха и Йоана и Десислава от портиера на входа на националния стадион „Васил Левски“. С това обаче не приключи лутането им, чиято поанта беше търсенето на Илиана Раева в столичен старчески дом…

Момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика и техният треньор Илиана Раева посрещнаха участничките усмихнати, но им поставиха сериозна задача – красавиците трябваше да си изтеглят по един уред и след няколко тренировки да изпълнят кратко съчетание с него. Пристигналите първи Аделина и Нели изтеглиха „най-трудния уред в художествената гимнастика“, по думите на Илиана Раева – лента. Вторите Гергана и Антоанета изтеглиха въже, а третите – Валерия и Мадлена – бухалки. Последните две двойки получиха следните задания за съчетание – Янислава и Сибел – топка, а Йоана и Десислава – объч.

Тренировките на момичетата бяха изпълнени със съвети да глътнат корема, да стегнат дупето и да изправят врата и раменете. Съчетанията за всички момичета завършиха успешно, ако изключим това, че Мадлена си навлече гнева на треньора Илиана Раева със закъснението си за тренировката, а Гергана и Антоанета бяха върнати за повторни тренировки.

След като Илиана Раева одобри съчетанията на всяка двойка, момичета получиха от нея новата си задача: „Стигнете до града, в който се намира седалището на Тракийския университет и намерете сградата, която е на булевард „Руски“ №8.“ Градът, в който трябваше да отидат момичетата беше Стара Загора, но първите три двойки уверено потеглиха към Пловдив. По-късно Гергана и Антоанета разбраха от хора на бензиностанция, че търсеният град е Стара Загора. Аделина и Нели нямаха този късмет и попаднаха на интересна среднощна мъжка компания в града под тепетата, която ги упъти: „оттук – само направо“. Мадлена и Валерия, както и Йоана и Десислава сами се ориентираха, че Тракийският университет е в Стара Загора и тръгнаха във вярната посока.

Драматично завърши участието на Сибел Килехалил в „Умна и красива“ : „Върни ме в бТВ! Не се бъзикам, слънце, болна съм, мъртва съм, майка ми е умряла от притеснение. Моля те, разбери ме, на 18 съм!“ – каза Сибел на партньорката си Янислава. Сибел се опака, че напрежението от участието й е проекта не й понася и пожела сама да напусне. Това наложи члена на комисията Иво Сиромахов да вземе бързо решение – в играта беше върната Адриана Калчева, която отпадна след последната задача „Красив ум“. Така тя ще бъде партньор на Янислава Илкова до края на задачата „Умна, красива и съобразичелна“.

Гледайте „Шоуто на Слави“ в петък, за да разберете как ще продължи задачата „Умна, красива и съобразителна“.