enbg

Сергей Бадюк, 9 май 2014 г.

9.5.2014 | коментара

Руският спортист, актьор и бизнесмен с украински произход Сергей Бадюк беше гост в „Шоуто на Слави“. Атрактивният гост, който тренира руските части със специално предназначение Спецназ разказа, че владее самбо, карате, джиу-джицу, тайски бокс, у-шу и татуировките му са свързани с практиката на бойните изкуства. Относно работата си в Спецназ Бадюк обясни, че всичко, което се случва там „трябва да се забрави“ – също като във филма „Мъже в черно“.

Сергей Бадюк сподели мнението си за събитията в Украйна: „Много се притеснявам за своята родина. Аз съм сигурен, че украинският народ е много трудолюбив, това е един разумен народ и смятам, че в най-близко време те ще започнат преговори и всичко ще бъде уредено. Уверен съм в това и много разчитам на това.“ Гостът, който е роден в Украйна, не спира да се притеснява за роднините и приятелите си там: „Емоционално е трудно да се възприеме. Аз живея в Русия от 23 години – там съм си вкъщи. Но като всички гледам телевизия, обаждам се по телефона – родителите ми, братята и сестрите ми живеят в Украйна. Всичките ми приятели са там. Всеки ден им се обаждам по няколко пъти. Много ми е притеснено. Сигурен съм, че украинският народ сам ще се оправи и всичко ще бъде наред.“

Според Бадюк изходът от ситуацията може да дойде след като замесените се успокоят, седнат и се разберат: „Моето лично убеждение е това, че проблемите, за които чувате, са измислени. Просто трябва хората да се успокоят. Това е като в едно семейство – скарват се, никой не може да отиде другаде, всички живеем тук – на една и съща земя. Трябва да седнем и да се разберем. Както в семейството – когато се скараш с жена си, трябва да се помириш, не може да се развеждаш…“

Сергей Бадюк сподели, че той има личен въпрос за уреждане в България: „навремето имахте министър на финансите, който е искал да нашляпа руснаците, а после и министър-председател каратист“, след което гостът допълни сериозно: „българите и руснаците трябва да решават спорните въпроси – икономически и политически, в духа на дружбата, която ни свързва“.

На финала Сергей Бадюк разказа и за кино-кариерата си. В киното първо бил консултант и каскадьор, след което един от продуцентите го поканил за актьор. В момента освен киноактьор е и телевизионен водещ в Русия и се чувства щастлив от работата си, защото нивото на кино индустрията в Русия в последните години се вдига. В личен план също се чувства щастлив със семейството си и двамата си сина.

Цялото предаване от 9 май 2014 г.