enbg

Семи Шилт, 25 февруари 2015 г.

25.2.2015 | коментара

Тагове: ,

В шоуто гостува четирикратния световен шампион в K1 – Семи Шилт.

Семи разказа, че всъщност е каратист в стила ашихара карате. Състезавал се в свободен бой в ММА, в карате турнири и оттам естествената стъпка била да премине в К1. На питането на Слави Семи Шилт поясни, че ашихара карате е като киокушин карате, с фул контакт и също така могат да ритат с коляно в главата, да задържат противника и да му прилагат ключ.

Шилт разкри, че е висок 206 см, но за респект към противниците преди са го обявявали, че е 212 см. Провокиран от водещия, той му показа нагледно, че не е трудно да удариш с коляно в главата висок човек. Повечето му нокаути са точно с такъв удар с лявото коляно, разказа професионалният боец.

В кариерата си в К1 Семи Шилт има 46 победи, 6 загуби и един равен мач. Половината от победите му са с нокаут, а най-много е научил от загубите си. Твърди, че най-важни за победата са тренировките. Ако са достатъчно, успяваш да имаш план и това работи.

„Когато се подготвям за битка, се подготвям за най-лошия кошмар и това е да се бия със самия себе си“, разказа Семи Шилт.

Семи е участвал в „Транспортер – 3“, после направил голям филм в Холандия, а мечтата му е да развие училището за бойци, което е започнал и също би искал да бъде актьор в Холивуд.

В България Семи Шилт е почетен гост на специалната гала вечер по кик бокс и муай тай, която ще се състои на 26 февруари, в зала „Христо Ботев“.

Цялото предаване от 25 февруари 2015 г.