enbg

Сега българският тенис е на много добро ниво, смята звездата Карлос Моя

9.11.2010 | коментара

Бившият номер едно в световния тенис Карлос Моя гостува в „Шоуто на Слави”. Испанецът е у нас заради 80-годишнината от основаването на Българската федерация по тенис, както и да снима реклама на своята марка парфюми.

Пред Слави Карлос сподели, че за пръв път е в България. На въпрос на водещия дали е чувал нещо за нашата страна, испанецът отговори: „Познавам един от най-големите футболисти Христо Стоичков.” За българския тенис Карлос Моя изрази мнение, че „сега е на много добро ниво”. Карлос помни, че преди няколко години е играл с българския тенисист Орлин Станойчев.

„Нашият премиер е тенисист – сподели на своя гост Слави Трифонов, – и винаги печели . (…) Само Борис Бекер го би, ама за малко.” „Имаше ли някакви проблеми да напусне страната след това?”- попита шеговито испанецът.

Слави Трифонов не пропусна да попита Карлос Моя как се става голям тенисист: „Талантът ли е разковничето?” „Талантът е много важен, но важни са и много други неща – разумът, физическата сила”, отговори тенисистът.

Карлос разказа, че в мига, в който е спечелил „Ролан Гарос” не е почувствал нищо, „осъзнаваш след няколко дни какво си направил”. А най-силният му спомен е моментът, когато се изкачва на върха в ATP (Световната ранглиста).
Сега Карлос Моя продължава да е действащ тенисист, но се възстановява от контузията, получена преди една година. Пред Слави той сподели, че обмисля кога пак ще може да играе.

Слави Трифонов го попита кои са по-атрактивни – Пийт Сампрас и Андре Агаси или Федерер и Надал. „Това са най-големите противници в цялата история на тениса”, сподели Карлос. „Правят много различна игра, когато се изправят един срещу друг, затова всяка една от партиите между тях е брилянтна. На всички им харесва да наблюдават два различни стила.”

В края на разговора Карлос подари на Слави един парфюм от своята марка. „Може да не ти се вярва, но и аз имах парфюм”- похвали се Слави. „Защо не ми подариш един?”- попита гостът. „Изкупи се и вече няма нито една бройка”, отговори му Трифонов и продължи: „Но мога да ти дам лого, което може да използваш за своя парфюм- „Подушвам, че сме от една порода”.

Накрая Слави го попита и за личния живот: „Наскоро ти се е родило дете. Това ли е най-важното?” „Без никакво съмнение. Мисля, че ми личи”, отговори Карлос Моя.