enbg

Сава Чиплич е победителят в „Нова звезда“

17.6.2019 | коментара

На финала на проекта „Нова звезда“ в оценяването на участниците се включиха и зрителите. Така класирането на 12-те финалисти бе оформено като средноаритметична оценка от оценките на „Ку-ку бенд“ и оценките на зрителите. Първото място зае Сава Чиплич от Вълчедръм. Той спечели сафари в Африка за него и семейството му, а останалите участници също получиха подарък – таблет за всеки един от тях.

Финалистите в проекта изпълниха девет задачи: „Българска народна песен“, „Песни от филми“, „Българска поп, рок и естрадна песен“, „Хард рок и хеви метъл“, „Любимата песен на мама“, „Любимата песен на моя клас“, „Песен от годината, в която си роден“, „Песен на Ку-ку бенд“ и финалната задача – „Дуетна песен с популярен български изпълнител“.

В задачата „Дуетна песен с популярен български изпълнител“, според оценките на „Ку-ку бенд“, на първо място бяха четирима участници: Ивайла Терзиева, Александра Георгиева, Елена Василева и Виктория Димова. 

В крайното класиране, формирано от оценките на „Ку-ку бенд“, на първите места се наредиха: Ивайла Терзиева (5,77), Виктория Димова (5,72) и Александра Георгиева (5,70).

Гласуването на зрителите посочи на призовите места: Сава Чиплич (5,37), Емилиян Бърдарски (4,70) и Елена Василева (4,61). 

Краен победител при формиране на средноаритметична оценка стана Сава Чиплич с 5,48, следван от Емилиян Бърдарски (5,12) и Елена Василева (5,11).