enbg

Ръководството на БСП – кандидат за титлата Приятели на истината – номер 1

28.11.2016 | коментара

„Уважаеми зрители, напоследък приятелите на истината никнат като гъби. Дори има развитие тази болест. Преди бяха отделни хора, сега са цели ръководства на партии“, така Слави Трифонов презентира новия кандидат за приза „Приятел на истината“ – ръководството на БСП.

Слави припомни, че в четвъртък, 24 ноември, представители на инициативния комитет на референдума се срещнаха с част от парламентарно представените партии и на тази среща всяка партия каза дали ще се съобрази с решението на референдума. Тогава представителите на БСП – господата Желю Бойчев и Филип Попов, заявиха от името на БСП, че партията им ще се съобрази с решението на българския народ. Два дни по-късно обаче Корнелия Нинова, в предаването „Панорама“, заяви точно обратното.

„За два дена ръководството на БСП се врътна и от „Ще се съобразим с решението на хората“ стигна до „смесена система“. Понеже явно ръководството на БСП не може да помни, ще им припомня, че решението на хората, на два милиона и половина български граждани, е – мажоритарна избирателна система в два тура. Никъде не се споменаваше за нещо смесено. Не смесвайте нещата, защото това, че някой ще поиска да ви налюби, не значи, че ви обича“, каза Слави Трифонов.