enbg

Рубриката „Достойни за уважение“ с гост Ангел Андинов, 20 юни 2019 г.

20.6.2019 | коментара

В рубриката „Достойни за уважение“ гостува Ангел Андинов. На 4-годишна възраст той е диагностициран с Детска церебрална парализа и е със 100% инвалидност, но няма да го видите в инвалидна количка, защото спортува.

„Ако човек има желание, той може да постигне абсолютно всичко. … Винаги човек може да си намери някакво оправдание и да каже – аз днес не мога да отида в залата, понеже вали, студено е, неделя е“, разсъждава младият мъж и споделя, че решил да започне да спортува, защото имало много подигравки от обществото. „Реших, че ми писна и реших да се занимавам със спорт!“ – каза той.

Заниманията си със спорт започнал от ранна възраст със своя дядо, много запален по лостовете. Веднъж неговият дядо го провесил на простор за пране и забелязал, че той не се пуска, тогава започнал да го учи.

Ангел споделя, че не го боли като спортува, боли го, ако не спортува.

„Искам да дам такъв пример и на обществото – по-добре направете нещо за себе си, отколкото да се оставите на течението. Затова смятам, че повечето хора с тази диагноза са в това положение, защото се оставят на течението – те, меко казано, се депресират, затварят вътре в себе си и се оставят животът да ги повлича. И не правят нищо, за да подобрят състоянието, в което се намират. Аз съм на мнение, че винаги има изход, независимо колко е трудна една ситуация. Точно затова приех вашата покана и съм тук, за да докажем това нещо.“ – каза Ангел Андинов при своето гостуване.

Цялото предаване от 20 юни 2019 г.