enbg

Рамджи Натараджан, 1 юли 2015 г.

1.7.2015 | коментара

В шоуто гостува Рамджи Натараджан – един от най-големите филмови продуценти в Болувид. Господин Натараджан е в България за снимките на индийски филм, в който участва и звездата на Болувид и вторият по богатство и влиятелност актьор в света – Шарук Кхан. Слави получи уверението на своя гост, че Шакур Кхан ще гостува в шоуто при своето следващо идване в България.

Рамджи Натараджан разказа, че започва да прави филми в България и да води големи индийски звезди у нас по силата на кармата, в която в Индия вярват. Преди две години на изложение в Делхи г-н Натарджан видял български щанд, запознал се със Стефан Йонков, който му казал, че трябва да отиде в България. Продуцентът разказа, че след известно проучване пътувал до България и на свой ред после убедил продуцентите си, че „в България има всичко – природа, море, планини, отлични култура и екипи за правене на филми“. В момента в България вървят снимките на четвърти индийски филм, в рамките на една година, а повече от 20 филми чакат да дойдат в България, разказа гостът.

Слави и Рамджи Натараджан изказаха единно мнение, че снимки с участието на звезда от ранга на Шарук Кхан, ще доведат много индийски туристи – населението на Инидия е 1,4 милиарда, а много от богатите индийци пътуват, само за да се снимат на местата, където са били снимките на филми с участието на Кхан. Натараджан прогнозира идването в страната ни на 100 хиляди индийските туристи, които, по думите му, харчат по 800 евро на ден.

По думите на продуцента Натарджан министърът на туризма на България им оказва голямо съдействие, но имат сериозни проблеми при издаването на визи. Той видя основната спънка в изискването всеки индиец, който иска да дойде в България, да ходи лично в Ню Делхи за интервю, което той сравни с разследване. Ако това не се промени, Рамджи Натараджан предупреди, че „ще изгубим Боливуд“ и 50 милиона евро, които биха влезли в нашата система.
Според Рамджи Натараджан проблемът с визите не е в институциите, а в определен човек – Владимир Христов, аташе в посолството ни в Индия. Продуцентът заяви емоционално, че за сравнение швейцарското посолство в Индия издава 1000 визи на ден, а българското не издава толкова в рамките дори на една година.

На финала гостът каза, че интересът на Боливуд към България се основава на това, което предлагаме – хубави цени, много умни екипи и подчерта, че те имат нужда от нас. Така той изтъкна взаимната изгода на двете страни от това да продължи снимането на индийски филми у нас, а Слави обеща да направи възможното, за да се улесни процедурата по издаване на визи на индийци за България.

Цялото предаване от 1 юли 2015 г.