enbg

Райън Лесли, 5 ноември 2013 г.

5.11.2013 | коментара

Американският рапър Райън Лесли гостува в “Шоуто на Слави” ден преди концерта си в Sofia Live Club.

Рапърът, завършил “Политически науки и макроикономика” в Харвард на 19–годишна възраст и наричан “детето чудо”, сподели пред водещия, че е започнал обучението си в Харвард, когато е бил на 15 години и сега е “най-известният рапър в Харвард”. “Когато правиш това, което обичаш, винаги ще го правиш по-добре отколкото това, което всъщност не е твоят живот”, обоснова решението си да стане рапър, а не политик Райън Лесли. Според певеца, който през 2011 г. е номиниран за наградите “Грами”, музикантите също като политиците могат да влияят на хората. Райън дори се възприема като “посланик на музиката”.

В “Шоуто на Слави” Райън Лесли заедно с “Ку-ку бенд” изпълни парчето си “History”, а след това разказа пред Слави Трифонов, че видеото към песента е снимано в София. Рапърът сподели, че открива различно настроение и усещане във всички градове, в които ходи, и в тях като музикант и композитор търси “нещо романтично”. Рапърът сподели, че е намерил вдъхновение в София и категорично подкрепя кандидатурата на града за европейска столица на културата през 2019 г. Американецът, който е и автор на песни на имена като Джей Зи и Бритни Спиърс, довери, че особено е бил впечатлен от “гледката” от върховете на Витоша планина. Райън изрази мнение, че “в една нова среда, където нещата са странни и азбуката е различна – това много предизвиква ума, сърцето…” Гостът сподели още, че харесва музиката, защото тя е “универсален език, който свързва хората”.

В разговора със Слави Трифонов Райън Лесли зарадва почитателите си и с новината, че е договорил да има нов концерт в София с участието на млади български изпълнители, които свирят класическа музика.

Цялото предаване от 5 ноември 2013 г.