enbg

Разсмей Слави, 28 декември 2012 г.

28.12.2012 | коментара

Последните шест изпълнения в Големия финал на „Разсмей Слави“ бяха на Павла Павлова и Владислав Димитров, Иван Шахънов, Хасан Мусов, Тодор Митов, Васил Бостанджиев и Бистра Кантарева. В продължение на три дни всички финалисти представиха своите номера, с които се борят за наградата на проекта. След последния номер вече е активно и гласуването в интернет – на адрес razsmei.slavishow.com, като от един компютър може да се гласува само по веднъж. Така зрителите ще определят победителя, който в началото на новата година, на 2-ри януари, ще си направи скъп подарък – пикап с агне.

Павла Павлова и Владислав Димитров започнаха шопския си хумор с благодарност за 2-те хиляди лева от предишния етап на проекта. Двамата се превъплътиха в шопско семейство, което разказа вълнуваща история за риболовните неволи на „кумо Иван от Перник“. Един от важните и поучителни изводи в историята на двамата беше, че „по Перник бойо оправя всичко“. Логично дойде и заканата на Владислав към зрителите: „Ако не гласувате за нас, че ви намерим и че ви спукам от бой“.

Иван Шахънов в началото уточни, че този път историите му не се нуждаят от червена точка. Първата история беше за реакциите на зрелия боб у три дами, пътуващи във влака. Вторият виц разказваше за „пич, на който му се надули дисагите“ и се наложило да отиде на терапия при Кобилкина. Третият анекдот на Шахънов беше за настоящия премиер на България и доказваше, че е прочел и втора книга в живота си. Участникът призова зрителите да гласуват за него с цитат от Буковски.

Хасан Мусов влезе в студиото с любимия си тъпан, но започна с епична история за трима пелтеци. Последва изпълнение на тъпан, вдъхновено от най-добрите практики на Стоян Янкулов-Стунджи, придружено с енергичен танц и подвиквания. „Ако съм доставил удоволствие на зрителите, да гласуват за мен“ – каза на финала Хасан Мусов. Според Слави Хасан има природната дарба да бъде забавен, слънчев характер и хубава харизма.

Студентът Тодор Митов не изневери на нетрадиционния си хумор и необичаен стил на разказване. Историите за неловки случки с разтворен цип, изпреварващи поздрави и стимуланти, бяха разказани с обилна доза жестикулиране с ръцете. Хумористичната реторика на Тодор Митов приключи с анализ на израза „напиках се от смях“ и изненадващото „Заблеяло ми агънце в Тодорови градини“. Анализаторите бяха ласкави към Митов и даже Краси Радков препоръча на Слави Трифонов да преосмисли стила си на водене и да се поучи от студента.

Акордеонистът Васил Бостанджиев изпя една от своите колоритни песни, разказваща историята на Тодорчо и баба му. Сюжетът на произведението включваше нестандартен еротичен елемент, който шокира Слави и той предпочете да остави изпълнението без коментар.

Последният участник във финала на „Разсмей Слави“ беше Бистра Кантарева, която заложи на провокативна визия и тъжна история за несъстояла се любов между възрастни дядо и баба. Изпълнителката на хита „Олеле, Боже“ не пропусна да представи и нова песен на зрителите, която отново беше хореографски издържана. Слави Трифонов коментира изпълнението на Кантарева само с повторение на рефрена от песента й „Льох Лили Льох“.

Очаквайте на 2 януари на живо резултатите от гласуването. Вижте кой ще бъде победителят в „Разсмей Слави“ и ще си тръгне с чисто нов високопроходим пикап и агне!