enbg

Разсмей Слави, 27 декември 2012 г.

27.12.2012 | коментара

В надпревара за победата в „Разсмей Слави“ и голямата награда от чисто нов високопроходим пикап и агне продължава представянето на финалните номера на участниците. В дните от 26 до 28 декември всеки ще покаже своя номер в опит да впечатли зрителите, които ще имат възможността чрез гласуване по интернет да определят накрая победителя. Вотът обаче ще е възможен едва след края и на последното изпълнение в третия ден на финалите.

Пръв пред погледа на Слави Трифонов и неговия помощник актьора Краси Радков, и на водещите Иво Сиромахов и Филип Станев, се яви младият 7-годишен участник Димитър Андреев. Невръстният шегаджия спази обещанието си да не разказва мръсни вицове и този път заложи на история за безработен, чийто късмет излязъл в зоопарка. Митко чистосърдечно призова зрителите да гласуват за него, защото показал, че може да разказва всякакви истории, не само мръсни.

Слави оцени факта, че малкият разказвач се забавлява, докато разказва истории и при това го прави „с отношение“ и нужните акценти. Краси Радков пък сподели, че на 7 години не разказвал вицове, но май е правил любов „с една какичка“. Разказа и за връзката на домашния аквариум с началото на неговия сексуален живот.

След кратък служебен спор за демокрацията и евентуалната й липса в шоуто, на сцената бяха поканени Братя Ангелови. Видинските музиканти и днес заложиха на музикалните импровизации, които този път ще бъдат оценявани от зрителите. Впечатлен от мощта на изпълнението им, Краси Радков шеговито го оприличи на „големо думкане“, Иво Сиромахов си обеща повече да не седи до тъпана, а Слави си припомни, че първата му среща с „Братя Ангелови“ му донесла двуседмична глухота с лявото ухо.

70-годишната Стефанка Петрова изнесе сериозно представление, в което пя и си акомпанира на дайре, имитира животински звуци и накрая направи кратък анализ на решенията на Симеон Дянков. Стефанка призова зрителите да гласуват за нея, защото „смехът е здраве“.

Крум Сираков заложи на оперното пеене с ария от „Травиата“, но в образа на бебе, само по памперс и ¾ чорапки, детска шапчица и шише с биберон. „Не гласувайте въобще за мене, спираме да се излагаме вече. Макар, че е много приятно…“ – заяви певецът. Твърде озадачен от видяното, Слави се въздържа от коментар.

Водещият не бе пожален и от следващия участник – Васил Проданов. Изявил се в първи кръг като свещеник, 59-годишният участник сега се появи като жена с минижуп, разкриващ палави черни жартиери. Васил пресъздаде случка във влака и приключи със закачка със Слави, която явно не бе по силите на последния.

Вечерта приключи с номера на Захари Янакиев. Музикантът и този път свири на гайда, но бе по-традиционен, в сравнение с предишното звукоизвличане с ручило в чаша сок. Днес той демонстрира майсторско свирене само с гайдуница (без използване на мех), което запознати определят като много трудно.

„Тази вечер аз се чувствах много странно, не знаех как да реагирам – призна Слави, – нито с лаещата баба, нито с Крум с памперс, нито с Васил с жартиери.“

Финалът на „Разсмей Слави“ продължава и на 28 декември с представянето на последните участници. След това ще бъде даден старт на гласуването по интернет.