enbg

Разговор по скайп с Леонид Решетников

15.12.2016 | коментара

В предаването Слави Трифонов осъществи връзка по скайп с директора на Института за стратегически изследвания при администрацията на руския президент – ген.-лейтенант Леонид Решетников. Разговорът бе осъществен по молба на ген. Решетников по повод негово твърдение пред руска медия, че на среща с Корнелия Нинова са говорили коя ще е кандидатурата на БСП за президент на България и последвалото веднага след това отричане от страна на Корнелия Нинова и отправяне на обвинение, че „това са лъжи на един корумпиран човек“.

Генерал Решетников предположи, че в БСП има нездрава атмосфера, хора, които не искат да има срещи с руски представители и нападат г-жа Нинова, а тя не издържа и в резултат се получава тази „глупава работа“.

По думите на ген. Решетников Русия е наясно с функциите на президента в България и затова не би имала интерес от избора на ген. Радев за президент. Няма как Русия до прокара някакви комбинации в България, тъй като тя няма политически партньор тук, каза генералът.

Неясната позиция на политиците в България, по отношение на Русия, Леонид Решетников обрисува така: „Аз се занимавам с България вече 30-40 години и сега не знам кой е проруски. Знам, че по-голямата част от българския народ симпатизира на Русия, а за политиците нищо не знам.“

Цялото предаване от 15 декември 2016 г.