enbg

Радо Шишарката рано разбрал, че рок се търси само по избори

28.4.2010 | коментара

27 април 2010 г.

Невероятно, но факт! Радо Шишарката призна в Шоуто на Слави, че е рокаджия. Още по-интересен се оказа и бекграундът на певеца. През 1984 година печели сребърен медал от 6-ия Републикански фестивал за художествена самодейност, заедно с група „Кварц”. През 1989 г. печели награда на Съюза на българските композитори „Тракийска лира” за най-добра авторска песен, като песента е част от музиката към филма „Резерват”, а през 1986 и1987 г. е хорист в оперен хор „Маяковски” и ученик на Лили Стефанова, която е зам. – декан на Консерваторията.

Как може човек да предположи, че изпълнителят на „О, тигре, тигре” е бивш хорист? Задачата е трудна, но Радо Шишарката сам дава отговора: „Дълго време се занимавах с рок музика. В определен период разбрах, че за рок-музиканти се сещат само по избори, докато за чалгата се сещат почти всеки ден.” Така през 1993 година той решава да се преориентира, защото „рокът е доста скъпо начинание, докато в чалгата – взимаш диска, влизаш в дискотеката и си готов – не носиш колони, не носиш китари”.

Радо Шишарката казва, че има ренесанс на ретро – фолка. По неговите думи, в дискотеките почти нищо не се е променило – „Рибна фиеста” и „Едно ферари с цвят червен” още се слушат, уверява изпълнителят.

Гостът призна, че скоро не е издавал албум, но е издал книга, която се казва „Черните ангели” и я предлага за заглавие на следваща акция на МВР. За тематиката на книгата авторът признава, че е бил инспириран от факта, че „20 години в парламента има едни и същи хора, макар че партиите се сменят”.

Днешните певци имат повече силикон, това отбеляза като разлика Радо Шишарката и добави, че дори се радва, че изглеждат добре.

Ходи по участия, признава певецът и добавя, че с тяхна помощ се опитва да изплати заплатите на персонала от хотела в Пампорово, с който се занимава. Като мениджър, той заложи на моралния стимул и от ефира благодари на екипа си, като изрази и надежда, че скоро нещата ще се оправят. Колкото до рока, Радо признава, че все още го слуша и продължава да го обича.