enbg

Първа жалба до ВАС подаде Инициативният комитет за референдума

14.11.2016 | коментара

Днес Слави Трифонов подаде първата жалба от името на Инициативния комитет във Върховния административен съд. „Смисълът на жалбата е, че не приемаме ЦИК да поправя избирателни протоколи, така както си иска, при положение че това въобще не им влиза в правата. А това директно влияе на крайния резултат, защото така изтриха гласа на близо 14 хиляди българи“, каза Слави.

В предаването Слави Трифонов изтъкна, че близо 80% от гласувалите на референдума 3,5 млн. българи са отговори с „да“ и на трите въпроса.
„На близо 100% от политиците им се иска това да не се е случвало“, каза Слави. Той посочи, че единственото, което трябва да стане, е да се приемат и трите решения на народа и да станат закон.

„ЦИК направи всичко възможно да изкриви действителността в съответствие със своите желания. И най-вече с желанията на господарите си. И нарушиха закона“, коментира решението на Централната избирателна комисия Слави Трифонов и обяви, че е подал първата жалба от името на Инициативния комитет във Върховния административен съд. „Смисълът на жалбата е, че не приемаме ЦИК да поправя избирателни протоколи, така както си иска, при положение че това въобще не им влиза в правата. А това директно влияе на крайния резултат, защото така изтриха гласа на близо 14 хиляди българи”, каза Слави. Той поясни, че в законовия срок ще бъде подадена и втора жалба, с която ще се оспорят резулатите, представени от ЦИК за референдума.

„Ние ще направим всички законови действия, но доколкото имаме пример от досегашната дейност на българската съдебна система, аз силно се съмнявам, че ще има справедливо решение. И ако съдът си затвори очите, това ще означава, че решенията на референдума ще са в ръцете на депутатите. И те ще трябва да решат дали да се съобразят с волята на народа или да воюват със собствения си народ.
И, уважаеми зрители, те няма да успеят.
Рядко си позволявам да отправям предупреждения, но сега ще си позволя да го направя. Не заплаха, предупреждение: Господа политици от сегашния български парламент, не експериментирайте с търпението на собствения си началник – българският народ. И приемете безусловно неговата воля“, каза в заключение Слави Трифонов.

Цялото предаване от 14 ноември 2016 г.