enbg

Първата задача в „Добре дошъл в България” се казва „Моята родина”

24.3.2010 | коментара

24 март 2010 г.

Десет финалисти бяха определени за участие в проекта „Добре дошъл в България”. Първоначално своето желание да участват заявиха 1500 чужденци. Специална комисия избра 120 от тях, които да се явят на кастинг.

Избраните десет финалисти са от различни континенти, от различни държави и са с различен поглед към нас българите:

Гюнтер Хемпел е от Германия, на 66 години. Женен за българка от 1966 година. Има дългогодишна кариера като дипломат.

Елена Рубеж е от Украйна. Завършила е английска филология и право. Бивш модел.
Със своя съпруг – българин, се запознава миналото лято, докато е на почивка на морето.

Ервин Линдбихлер е от Австрия. Сега живее в с. Жълтеш, близо до Габрово. Има клуб за фитнес и аеробика. Запознава се със съпругата си в Турция, където работи като аниматор.

Дияна Миликевик е от Македония, на 19 години. Студентка е в НБУ.

Хорацио Гонзалес е от Мексико, на 30 години. По професия е адвокат. От две години обикаля Европа само с раница на гърба. В България е от два месеца и половина.

Анджела Родел е американка. Обича и се занимава много сериозно с българска народна музика.

Уалид Бен Мустафа е от Тунис. В България е от 12 години. Дошъл да учи Международни отношения. По професия е готвач и любимото му българско ястие е „Руло Стефани”.

Айсату Диало е от Гвинея. Със съпруга си се запознават в Гамбия и се женят на 10-ия ден след запознанството си. Днес Айсату живее със семейството си в Карлово.

Андрю Ричардс е от Уелс, от малко селце от 9 къщи, 1 замък и 1 кръчма. Признава, че има интерес към езиците и заради приключението идва в България, за да научи езика.

Линдзи Солтцгивър е американка. Идва в България да работи в Корпуса на мира. Живее в Кюстендил.

Всяка седмица финалистите ще се сблъскват с различни изпитания. Изпълненията им ще бъдат оценявани от специална комисия. Този, който е с най – ниска оценка, ще отпада от надпреварата и така ще бъде, докато останат пет души, които ще продължат във втория етап от надпреварата. Те ще се борят за голямата награда, която Слави определи така: „Голяма, примамлива и много важна за хора като вас.”

Първата задача на финалистите се нарича “Моята Родина”. В нея те ще трябва да представят страната, от която идват, по възможно най-атрактивен начин. Ще трябва да запознаят българите с най-важното, най-забележителното и най-интересното, което смятат, че трябва да знаем за тяхната родина. Единственото условие е това да стане в рамките на 5 минути.

Този финалист, който не представи своята страна по достатъчно атрактивен начин, ще отпадне.
Всичките десет финалисти ще имат една седмица за подготовка, а изпълнението на задачата ще бъде следващия четвъртък и петък.