enbg

Проваленото заседание на правната комисия е безпрецедентно според Данаил Кирилов

16.1.2017 | коментара

Колегата ни Станислав Балабанов потърси коментар от Данаил Кирилов, председател на правната комисия, след като тя не прие дневния ред и се саморазпусна без обсъждане на двата законопроекта за промяна на избирателната система.

Данаил Кирилов изрази мнение, че от процедурна гледна точка случилото се със заседанието е „безпрецедентно“, а такъв тип парламентарно поведение говори за злоупотреба. По думите му всеки народен представител трябва да положи максимално старание и усилие, за да спазва парламентарните правила, да бъде добросъвестен спрямо законодателните инициативи, да участва в обсъждане и да заявява ясна позиция.

Данаил Кирилов призна, че отказът на комисията да обсъжда мажоритарната избирателна система е оставил в него „усещане за неудовлетворение и разочарование“, но призова хората все пак „да запазят вярата си в закона“. „Смятам, че всички трябва да положим старание и усилие, за да бъдем максимално добросъвестни и откровени – не само пред хората като избиратели, а пред хората като граждани“, каза той.

Цялото предаване от 16 януари 2017 г.