enbg

Плуване и пеене затрудниха участничките

23.12.2011 | коментара

<< Предишен епизод     Умна, красива и съобразителна     Следващ епизод >>

Продължава изпълнението на задачата “Умна, красива и съобразителна” от участничките в “Умна и красива”. В този етап от проекта момичетата, разпределени в пет двойки, се надпреварват из цяла България, като по-близо до финала са тези, които се справят по-бързо с възложените им логически, физически и други задачи.

Всички пет двойки стигнаха до момента, в който се изправиха пред изпълнението на следното условие: “Стигнете до града, в който се намира седалището на Тракийския университет и намерете сградата, която е на бул. “Руски” 8”. Две от двойките търсиха някаква уловка в това условие. Гергана Гергененова се обърна със следната молба към своята партньорка Антоанета Павлова: “Прочети ми пунктуационно както е написано, самия словоред, къде е сложена запетайката?” “Пред “който” и пред “която” е”, отговори й Антоанета. Адриана Калчева, заела мястото на отказалата се от проекта Сибел Килехалил, реши, че в случая ключова e думата “седалището” в условието на задачата – според нея, университетът може да е в един град, а седалището му – в друг град. След като не срещна човек по улиците, който да им каже, че Тракийският университет е само и единствено в Стара Загора, двойката Адриана Калчева – Янислава Илкова тръгна да търси висшето учебно заведение в Пловдив. В Пловдив търсиха Тракийския университет и двойката Аделина Димитрова – Нели Бачева. Всъщност те търсиха повече бул. “Руски” 8 и го намериха. На този адрес в Пловдив двете момичета откриха изоставена къща. Разбрали, че са ударили на камък, Аделина и Нели отново трябваше да разпитат къде се намира Тракийския университет и в крайна сметка да тръгнат към Стара Загора.

Гергана и Антоанета пристигнаха първи на бул. “Руски” 8 в Стара Загора и щастливи разцелуваха чакащия ги там Борис Солтарийски. За тях състезателната вечер приключи и те се оттеглиха в хотела да събират сили за следващия ден. Втори при Борис пристигнаха Десислава Недялкова и Йоана Георгиева. Трета финишира двойката Валерия Цимбал – Мадлена Иванова. Те нямаха никакъв проблем с откриването на града, в който се намира Тракийския университет, защото Мадлена е водила своя домашен любимец чинчила във Ветеринарната клиника към Тракийския университет. Четвърти при Борис бяха Аделина и Нели, а последни, след 3:30 сутринта, пристигнаха Адриана и Янислава.

На следващия ден двойките стартираха с новата си задача, в реда, в който финишираха. В 9:45ч. Гергана и Антоанета получиха първи следната задача: “Намерете басейна на хотела. На дъното на басейна има разпръснати плочки, които образуват пъзел. Една от вас трябва да се гмурне в басейна, да извади 25 плочки, като на гърба на всяка от вашите плочки е написана цифрата 4. (б.а. за другите двойки плочки съответно с цифри 1, 2, 3 и 5.) Другата състезателка трябва да сглоби пъзела. След като наредите по правилния начин картината, ще получите следващата си задача.” Оказа се, че нито Гергана, нито Антоанета могат да плуват. “Аз съм се давила”, каза Гергана, малко след като прочете задачата. Все пак тя първа се съблече по бански костюм, за да се опита да извади плочките за пъзела. Но нейното “ох, тука е плитичко” бързо прерасна във “водата ме изтласква, не мога под вода да плувам, имам голям проблем.”
След тази констатация на Гергана, Антоанета също се намокри, но без да постигне успех. После Гергана отново влезе във водата и “хвана цаката на играта”, като с крак приплъзваше плочките на по-плитко, а след това ги хвърляше към Антоанета. Десислава и Йоана също имаха проблем с плуването и трябваше да си “присвоят” тактиката на първата двойка. Проблемите на първите две двойки с плуването означаваха, че те неминуемо ще загубят временното първо и второ място в бягството към следващата задача. Валерия Цимбал и Мадлена бяха трети в басейна. Украинката се оказа много добра плувкиня и заедно с Мадлена нямаха особени проблеми със задачата. Още по-добра плувкиня се оказа Нели Бачева. Тя и партньорката й Аделина Димитрова първи напуснаха басейна и получиха новата си задача. Втори следващата задача получиха Валерия и Мадлена, трети – Гергана и Антоанета, четвърти – Янислава и Адриана, пети – Десислава и Йоана.

Следващата задача на участничките гласеше: “Отидете в града, носил името Евмолпия, и намерете сградата, носеща името на диригента Добрин Петков. Там ще получите следващата си задача.“ Почти всички двойки не знаеха, че трябва да се отправят към Пловдив – градът, който е носил името Евмолпия. Аделина и Нели се оказваха с най-голям късмет – срещнаха пловдивчанин в Стара Загора и получиха достоверна информация. Мадлена и Валерия започнаха да търсят “умни хора, които да се събират в събота”, но получиха ценен съвет на улицата – да отидат в Историческия музей на Стара Загора и там да питат за Евмолпия. “Евмолпия е тракийското име на град Пловдив”, – научиха красавиците от уредника на музея. Янислава и Адриана се озоваваха на мило ромско тържество в Стара Загора. “Елате, снимайте, бебенце имаме тука”, призоваха ромите, след като разбаха, че момичетата са от проекта на “Шоуто на Слави” “Умна и красива”. Янислава и Адриана се снимаха с новороденото бебе и за награда получиха верен отговор от един от ромите – че Евмолпия – “т’ва е Пловдив.”

В крайна сметка всички тръгнаха към Пловдив, където трябваше да търсят Национално училище за музикално и танцово изкуство “Добрин Петков”. Там участничките имаха за задача да научат и да изпеят в дует една популярна българска песен. Всяка двойка изтегли плик, в който се намираше текст на песен. Момичета разполагаха и с аудиото на песента, която им се е паднала. След като репетираха известно време, момичетата трябваше да се явят на изпит пред доц. д-р Тони Шекерджиева-Новак. Директорът на училището Нели Попова-Коева посрещна най-напред Гергана и Антоанета, наваксали изоставането от басейна. На тях им се падна песента “Среща” на “Щурците”. “Да те жадувам” на “Сигнал” трябваше да пее втората пристигнала двойка – Аделина и Нели. Излезлите последни от басейна Десислава и Йоана бяха трети в Музикалното училище. Двете имаха за задача да изпеят в дует песента “Светът е за двама”. Четвъртите Янислава и Адриана изтеглиха плик с песента “Телефонна любов”. Валерия и Мадлена загубиха натрупаната преднина, която имаха след задачата в басейна. Мадлена до последно беше убедена, че Добрин Петков е артистичен псевдоним, нещо като Елин Пелин, и че това има някакво огромно значение за мястото, което търсят. Така или иначе, те първо се озоваваха в Музикалната академия в Пловдив и чак след това отидоха в Музикалното училище, за да се трудят над песента “Ах, морето” на Тони Димитрова.

След доста фалшиво пеене на участничките и няколко връщания от страна на доц. д-р Тони Шекерджиева, три двойки получиха новата си задача. Тези три двойки напуснаха Музикалното училище в реда, в който и пристигнаха (Гергана и Антоанета, Аделина и Нели, Десислава и Йоана). Първи Гергана и Антоанета отвориха следващата си задача: “Намерете Борис Солтарийски. Той ви чака на последния етаж на зданието, което носи името на града, основан от руския цар Петър Първи през 1703г. , и където е роден Владимир Путин.”
Те веднага се сетиха, че това е хотел “Санкт Петербург” и бързо се озоваха в бара на последния му етаж. Там ги чакаше Борис Солтарийски с изключително провокативно условие на следващата задача – участничките имаха възможността да избират измежду бърз и бавен вариант за преодоляване на задачата. Бързият вариант е да танцуват в продължение на 3 минути топлес (без горни дрехи) еротичен танц. Бавният вариант е следният: момичетата трябва без помощта на ръцете си да извадят всички банкноти, които ще бъдат поставени по костюмите на две танцьорки. А после с помощта на валутните курсове да пресметнат левовата равностойност на валутата, събрана от телата на танцьорките и да занесат точно 126,92 лв. при Борис Солтарийски.
Разговорът между първата двойка, започнат от Гергана, протече така: “Искаш ли бързия вариант?” “Да” “Айде, и аз искам!”

Така завърши този епизод от надпреварата в изпита “Умна, красива и съобразителна”. А какво ще се случи до края и коя двойка ще отпадне, ще се разбере в първата седмица на новата 2012-та година, в „Шоуто на Слави“.