enbg

Петър Никифоров, Николай Станков, Даниел Калчев и Димитър Коцев, 10 юли 2013 г.

10.7.2013 | коментара

Петър Никифоров, Николай Станков, Даниел Калчев и Димитър Коцев бяха гости в „Шоуто на Слави“. Момчетата са част от групата, наречена „No Limit“, която се е заела с благородното дело да заделя от джобните си пари, за да купува храна на хора в нужда. Младежите са от столичния квартал „Надежда“, на възраст между 14 и 17 години и са се събрали посредством социалните мрежи. Няколко пъти месечно те събират общите си спестявания и с тях купуват продукти, които раздават на бедните и бездомните хора, които срещат по улиците на София.

“В квартала минаваме по улицата и виждаме хора, които са в крайна нужда и се молят за парче хляб. Просто решихме да им помогнем”, разказа Петър. „Правим го, защото има много хора, които са в нужда. Правим го също и за да накараме другите на нашата възраст да направят същото“, допълни момчето. Идеята им дошла от клип на американски момчета, видян в Интернет, който ги трогнал.

„Като се разхождам, и виждам много хора, които са в нужда. Хората ги подминават и не им оставят пари. Решихме ние да им помогнем“ – заяви Даниел. „Решихме да тръгнем от Витошка и да обиколим цяла София. Взехме вода, банани, шоколад, хляб и кроасани. Раздадохме им ги и те много се зарадваха“, каза Николай и допълни, че „чувството да дариш усмивка е уникално и няма такова второ“. Момчетата обясниха, че родителите подкрепят каузата им и от училищата им ги поздравяват за инициативата.

„Правим го, за да събудим доброто в останалите“, обобщи Димитър. След като видели видеоклипа им в Интернет, техни връстници от Варна, Пловдив и Бургас също решили да се организират под мотото „Подари усмивка“ и да последват примера им.

Цялото предаване от 10 юли 2013 г.