enbg

Песен с българско участие на Сан Ремо

6.12.2013 | коментара

Евгени Димитров и Наиф Херен

Песента “TU SEI UN MIRACOLO” („Ти си чудо”) на италианската певица Наиф Херен вече премина първи кръг на престижния музикален фестивал Сан Ремо и е сред 60-те избрани измежду 600 песни.

“TU SEI UN MIRACOLO” е по текст и музика на Наиф, а аранжиментът е дело на Евгени Димитров, който е и музикален продуцент на проекта.

В записа участват и „Мистерията на българските гласове” с диригент Дора Христова, както и членовете на „Ку-ку бенд”.

Записите на инструментите, партиите на „Мистерията на българските гласове” и смесването са направени в България, а соло-вокалните партии – в Милано.
Мастерингът (финалната обработка на звука) е правен в MASSIVE ARTS STUDIOS – Милано.

Песента може да бъде чута и подкрепена на сайта на фестивала, като са от значение всяко прослушване на парчето, харесването, споделянето и коментарите в социалните мрежи и приложения.

Продуцент на Наиф Херен е българката Дарияна Куманова. След като завършва музикално училище в София със специалност цигулка и Музикалната Академия в София, специалност пеене, Дарияна специализира История на изкусвото в Италия. От 1996 година живее и работи в Милано като джаз певица и преподавател. От 2009 година е доцент в академията на Сан Ремо, има музикално училище в Милано, също така е съдружник в звукозаписно студио.

Гостуването на Наиф Херен в шоуто може да видите тук. Подкрепата си към “TU SEI UN MIRACOLO”, Наиф и Ку-ку бенд може да изразите, следвайки този линк. Важна е всяка активност, като кликване на линка, прослушване, лайкване, споделяне, също и коментари.