enbg

Песента на Ку-ку бенд „Това е“ завладява Турция

8.9.2009 | коментара

Песента на Ку-ку бенд „Това е” вече се върти в Турция под името „Karar Bize Ait”. Изпълнители са Burak Kut & Meyra. Песента е на турския пазар от месец май и вече се е превърнала в хит.

И в турския текст на песента се разказва любовна история. Става дума за двама млади, които са се разделили и той настоява да се върне, споделиха изпълнителите Бурак Кут и Мейра при гостуването си в шоуто на 8 септември 2009 г.

Музикалният продуцент Евгени Димитров разказа, че песни на Ку-ку бенд са били изпълнявани в Сърбия, Русия, Израел, но това са били все нелегални кавъри, а за първи път имаме подписан договор, отбеляза Маестрото.

„Karar Bize Ait“ е включена в новия албум „Мейра и четиримата тенори” на изпълнителката. Тя сподели, че за нея песента е много сполучливо композирана. Автор на композицията е Йордан Йончев-Гъмзата, в турския вариант тя търпи нов аранжимент. На песента „Това е“ попадат първо продуцентите на Мейра, търсейки песни, които да подхождат точно на нейния глас. Щом я чух, веднага я харесах и много я заобичах, призна още изпълнителката и добави, че било решено да запазят концепцията на оригинала и да я направят също в дует.

И двамата турски изпълнители имат внушителни творчески биографии. Бурак е участвал в мюзикъли. Такова е неговото образование и обучение – учил е класическа музика и последно е играл в турски мюзикъл, поставен на Бродуей. Той също така е и композитор и благодарение на опита си използва неща от западното звучене, които успява да вплете в турската музика.

На 10-годишна възраст Мейра влиза в Държавната консерватория по турска музика. След завършване на висшето си образование там, живее 5 години в Америка. Там тя изучава западната класическа музика, взима уроци по солфеж на оперно пеене.

Според Бурак и Мейра комерсиалните песни се продават повече, но те продължават да залагат и на класиката и дават концерти на база това, което са учили. В края на разговора, Мейра успя да измъкне обещание от Слави, тръгнало на шега, да участва в следващия им албум.

Вижте цялото гостуване на Бурак Кут и Мейра.