enbg

Певици лепят ушите си с тиксо и спят върху зеле

14.10.2011 | коментара

Поредното издание на рубриката „Жълтата гостенка“ в „Шоуто на Слави“ бе представено от сценаристите Александър Вълчев и Светослав Митев. Този път освен жълтата преса бяха засегнати и заглавия и от смятаната за сериозна преса. Престижни издания като „24 часа“, „Труд“, „Стандарт“ и „Монитор“ бяха цитирани със заглавия, подобни на тези от жълтите вестници. „Малина си лепи ушите с тиксо!“, „Джина спи върху зеле в Бургас“ и „Бълхи нападнаха Роси Кирилова“ бяха само малка част от публикациите на ежедневниците.

Оказа се, че в страниците на тези вестници са намерили място и нашественици от други планети като „Село чака извънземни с хляб и сол“. Случаят, който според написаното се развива в Перник, провокира Слави да попита колегите как точно за ги посрещнали – само с хляб и сол или с хляб, сол и винкел. „Защо извънземните ще кацат само в Америка? Извънземни могат да кацат и в България. В Перник!“, констатира той.

„Мозъкът ни пораснал от студ“ беше друг материал, който провокирал Светльо Митев. Той го коментира така: „Ако трябва да бъда откровен – това е най-яркото доказателство, че човек не бива да мисли с онова, което намалява от студа“. За статията „Дърт девер налага баба с тояга“ Сашо Вълчев направи предложения за продължения на този тип материали: „Стар свекър млати стринка с топор“ и „Шурей треби зълва с гьостерица“ бяха част от идеите му.

„Жълтата гостенка“ обърна внимание и на „обективните“ и „достоверни“ източници, които ползва пресата. Сред тях са „коментират негови познати“, „видя с очите си човек на „Галерия“, „злите езици шушукат“, „злите езици стигнаха дотам“ и „очевидци в мола разкриха, че“. Сашо Вълчев обърна внимание на следното:

„Двамата вестители на медийната джунгла – „Вестник Шоу“ и светския лъв Евгени Минчев си дават среща всяка сряда, за да помъркат или „излапат с парцалите“ разни ВИП пуяци, кукумявки, мишоци, газели, благородни елени и пр.“

Евгени Димитров от Ку-ку бенд беше специален гост в „Жълтата гостенка“. Той отрече стотиците твърдения в различни публикации, че напуска Слави и екипа на Шоуто. „Ти да не си ми гадже, че да ме напускаш?“, попита Слави. Евгени Димитров призова хората да мислят, преди да вярват на това, което четат.