enbg

Парламентът се пусна в едномесечна ваканция и доказа, че е излишен и вреден

12.10.2016 | коментара

На 12 октомври българският парламент гласува да излезе в непредвидена едномесечна ваканция и така доказа, че в този си вид е безсмислен. Ето как Слави Трифонов коментира случилото се:

„Днес българският парламент за пореден, N-ти път, ни демонстрира нещо, което отдавна е ясно – че този парламент, в този му вид, е напълно безсмислен. Излишен. И вреден. Днес депутатите се пуснаха, сами себе си, в едномесечна ваканция. Един месец парламентът няма да работи, но за сметка на това всички ние ще им плащаме пари, защото те не са излезли в неплатен отпуск. Това е блестящо доказателство за това, че броят на депутатите не трябва да е 240. Доказателство за това, че трябва да бъдат избирани по други правила. Доказателство за това, че основната цел на депутатите е да са на топло в парламента. Доказателство, че изобщо не им пука за хората. Единственото, за което им пука, са собствените им далавераджийски интереси.

Тази проява на наглост е доказателство, че има огромно разделение между тях и българския народ. Че от едната страна сме ние, а от другата страна те.
Те мислят, че са богоизбрани, а ние сме овце.

На референдума можем да им докажем къде се намират и къде им е мястото.
Излезте и гласувайте срещу тази престъпна система! Не оставяйте друг да решава вместо вас!“

Темата бе обсъдена по-късно с омбудсмана Мая Манолова, която по-рано през деня депозира Позиция в ЦИК по отношение ограничаването броя изборни секции в чужбина.

Цялото предаване от 12 октомври 2016 г.