enbg

Още песни за върху маса, заложили на сладки присъди и женски интереси

25.1.2010 | коментара

22 януари 2010 г.

Още песни за настроение, песни, които да те накарат да рипнеш на масата, изпълниха във втората вечер на Музикална академия „Ку-ку бенд” – „Стани поп-фолк звезда” изпълнителите Гергана Димова, Наско Терзиев и Роксана.

„Женски интерес” бе озаглавена песента, създадена от композитора Иво Моллов и поетесата Климентина Терзиева за Гергана Димова.
Иво Сиромахов призна, че никога не е знаел какви са женските интереси. Що се касае до текста на песента, той коментира, че е бил традиционен за поп-фолка.
Според Митко Щерев, песента е добре подредена и стои добре като компоненти. Слави определи парчето като ритмично, но изтъкна, че би могло да има по-сериозен съспенс към припева.
Митко Щерев и Слави дадоха петици на песента, 4 вдигна Иво Сиромахов.

Песен с лаконичното заглавие „Тц” беше сътворил екипът на поета Лора Димитрова и композитора Спас Лазаров за представянето на Наско Терзиев.
„Финансовата тема”, застъпена в песента, Иво Сиромахов определи като попадение в условия на криза. Шегата произлезе от шеговития рефрен „Сметките си правиш без кръчмаря.” Обръщайки се към авторката на текста Лора, той каза, че се иска голяма смелост да се изпее „тц” и я поздрави за дързостта, отбелязвайки в същото време, че тя има и по-добри текстове.
Според Слави песента ще стане абсолютен хит – „тя е запеваема, слуша ти се, забавна ти е, иска ти се да танцуваш на нея”. „Откъм музика, това е най-доброто досега”, коментира Митко Щерев. Двамата със Слави дадоха шестици на песента, Иво я оцени с петица.

Със „Сладка присъда” във вечерта на песните за върху маса се представи Роксана. Автор на текста бе Незабравка Апостолова, композитор – Николай Пашев. Самата Роксана се появи в приповдигнато настроение и заяви,че чака тая задача вече 4 месеца.
Иво Сиромахов не беше впечатлен от песента. Той я определи като еднообразна откъм музика и текст.
По думите на Слави, в песента има хубава препратка към начина, по който Роксана пее. „Този стил не е познат на Николай Пашев и той експериментира сега. Той е много интересен, тук е заложил на непознат жанр и смело се е хвърлил. Това парче е смело кръчмарско в положителен план.” Слави заяви, че като цяло парчето му харесва и макар да не звучи много хитово, е много интересно.
Митко Щерев заяви, че най-важното нещо на тези 7 песни, е че са написани, аранжирани и изсвирени от българи. Оценките, дадени от Слави и Митко Щерев бяха петици, Иво Сиромахов оцени „Сладка присъда” с 4.

Класирането в този кръг:

1. Няголета 5,67
2. Венеция и Патриция 5,67
3. Наско Терзиев 5,67
4. Гергана Димова 4,67
5. Роксана 4,67
6. Люси 4,33
7. Джанис 4,00

Генерално класиране:

1. Гергана Димова 5,42
2. Наско Терзиев 5,08
3. Роксана 5,08
4. Венеция и Патриция 4,92
5. Джанис 4,67
6. Люси 4,67
7. Няголета 4,67

Следващата задача за авторските екипи в „Музикална Академия Ку-ку бенд“ – „Стани поп-фолк звезда“ e по-специална. Всяка от песните трябва да започва с едно конкретно изречение, написано от поета Ивайло Вълчев:
„Някой в съня ми от теб ме пропъжда,
лягам си твоя, събуждам се чужда!”

Слави анонсира едно ново предизвикателство, адресирано към изпълнителите в Музикална академия „Ку-ку бенд” – „Стани поп-фолк звезда”. За тях ще има още един стимул – освен факта, че победителят ще стане Поп-фолк звезда, той ще спечели уникална кола. Това е един употребяван Мерцедес, който вече е започнал да търпи своята уникална трансформация. Колата ще бъде реновирана с ръчна изработка в стила на предаването „Пич, оправи ми колата”. Работата по колата ще напредва едновременно с напредването на надпреварата в Музикална академия. Така че накрая победителят в академията ще изглежда наистина специално с новата си титла и новата си кола – уникат.