enbg

От 17 август гледайте избора на българския представител за Детската Евровизия

5.8.2015 | коментара

От 17 август 2015 г. bTV започва излъчването на епизодите по предварителния кастинг за избор на българския представител за Детската Евровизия 2015. След това ще може да проследите представянето на избраните 24 деца в полуфиналния етап, където ще трябва да докажат таланта си пред комисия, излъчена от bTV, БНТ и „Седем осми”. В полуфиналната фаза на конкурса в избора ще се включат и българските зрители, които чрез гласуване в интернет и чрез sms ще избeрат четирима от общо 12-те финалисти.

bTV ще покаже предварителния кастинг, полуфиналите и финала на националната селекция в серия от вълнуващи епизоди и бляскави концерти в праймтайм. До този момент е известно, че в комисията участват Слави Трифонов и Евгени Димитров-Маестрото. Останалите участници ще научите много скоро, когато започне излъчването на националната селекция.

Тринадесетото издание на „Детската Евровизия” ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец“ в София и ще се излъчи на живо по БНТ. Мотото на тазгодишното издание на „Детската Евровизия” е #discover (#откривай).

Повече информация за конкурса може да намерите на следните две страници: junioreurovision.bg и junioreurovision.tv.