enbg

Орлин Горанов, Жанет Иванова, Мариан Бачев и Иво Сиромахов, 13 ноември 2013 г.

13.11.2013 | коментара

Три дни преди премиерата на спектакъла „Операцията“, написан от Иво Сиромахов, в „Шоуто на Слави“ гостуваха авторът, заедно с трима от актьорите – Мариан Бачев, Орлин Горанов и Жанет Иванова. Сиромахов описа пиесата като черна комедия, в която зрителите могат да научат и анатомията на човешкото тяло.

Раждането на идеята за тази пиеса Сиромахов описа по следния начин: „Преди пет години, ако си спомняш, ми оперираха апандисита. И когато ме бутаха с количката към операционната – аз си лежа и си викам: „Защо не си взех сбогом с близките си,… на кого ги оставям?“ – и слушам какво си говорят лекарите и сестрите. А те си говорят – къде били снощи, какъв мач гледали, какво ще ядат довечера. Аз бях потресен. Казах си – не е възможно да има такова разминаване между тревогите на пациента и безсърдечието на лекарите. Това е най-голямата драма в здравната реформа. Оттам дойде идеята за пиесата „Операцията“, в която лекарите извършват брутални неща върху един пациент…“

Режисьор на постановката е Борис Панкин, а в нея освен тримата гости участват Добрина Гецова и Тони Минасян. Премиерните представления са на 16, 17 и 30 ноември в 19,30 ч. на голямата сцена на Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

Цялото предаване от 13 ноември 2013 г.