enbg

Нина Иванова, 6 ноември 2018 г.

6.11.2018 | коментара

Гост в „Шоуто на Слави“ беше Нина Иванова, автор на карикатури на Валери Симеонов.

Нина е майка на две деца. Тя подкрепя протеста на майките на деца с увреждания срещу Валери Симеонов, който ги нарече „кресливи жени“ с „уж болни деца“. Не приема изказванията му, които определи като дискриминация и призна, че са я засегнали много. „Аз смятам, че тези хора задължително трябва да бъдат подкрепени от обществото, защото отношението към тях е просто позорно, жалко. И ако аз бъда безразлична и всъщност не присъствам – това ме прави, така да кажа, съучастник към тези, които се отнасят по този начин с тях – към най-уязвимата част от обществото!“, коментира тя.

Освен с участие в протестни шествия, Нина изразява своята гражданска позиция и с творчеството си. Тя призна, че всъщност не се занимава с карикатури, а с рисуване на домашни любимци, но Валери Симеонов я е провокирал. „След като правя тези карикатури – всеки път се извинявам на моливите си!“, каза Нина Иванова.

В края на разговора Нина сподели, че майките на деца с увреждания, според нея, са много борбени и в никакъв случай – нито се самосъжаляват, нито са приели поражението. На въпрос какво ще се случи с протестите, Нина отговори така: „Аз ще ги подкрепям докрай!“

Цялото предаване от 6 ноември 2018 г.