enbg

Николина Чакърдъкова, 10 декември 2014 г.

10.12.2014 | коментара

Народната певица Николина Чакърдъкова гостува в „Шоуто на Слави“ ден преди големия си концерт в зала „Арена Армеец“. Пред водещия Слави Трифонов певицата разкри, че залата ще бъде пълна, а над 1000 нейни почитатели ще отидат на концерта с народни носии. Николина Чакърдъкова очаква изявата й в най-голямата зала в България „да бъде празник за всички“ и се надява в навечерието на Коледа да накара зрителите си поне за миг да забравят за лошите и тежки дни.

Николина Чакърдъкова говори пред водещия и за опита й да се реализира в политиката. „Политиката е естествено развитие на моя живот, защото това, което правя 15 г., то също е политика“, заяви певицата. Тя сподели, че не харесва „всичко, което се случва“ в държавата и това я мотивирало да се включи в политическия живот. „Човек, ако работи повече, може да промени нещата. Аз освен да говоря, искам и да променям“, каза Николина Чакърдъкова и допълни: „Не искам да съм от седящите хора, а от тези, активните, които да търсят начини нещо да правят, за да променяме към по-добро.“ Според нея в България има „много хубави хора“, които трябва да се включат активно в политиката и че трябва да се появят „един, двама, пет човека, които да започнат да сменят имиджа“.

Николина Чакърдъкова сподели, че е избрала партия АБВ (Алтернатива за българско възраждане) за своя политически път, защото в нея вижда естествено продължение на своята кауза – да възражда „и малкото българско, което е останало“ и то не само в областта на фолклора.
Популярната народна певица сподели още, че 130 гласа не са й достигнали, за да стане депутат. Николина Чакърдъкова издаде, че нейните близки най-много се радвали, че не е успяла да спечели място в Народното събрание, защото смятали, че тя няма да издържи там.
Николина Чакърдъкова е убедена, че избирането й за народен представител не би я променило. Тя довери, че през 15-те години, откакто е популярна, е устояла на много изкушения, които работата и животът са й предложили. Според нея хората, които искат да влизат в политиката, трябва да имат здрав морал и здрава ценностна система и да работят не само за себе си, а и за другите хора.

Във видеото може да видите и подаръка на Николина Чакърдъкова към зрителите на „Шоуто на Слави“ – песента „Мой роден край“.

Цялото предаване от 10 декември 2014 г.