enbg

Никой никога няма да ни подари честта и достойнството

25.10.2018 | коментара

Иван Кулеков коментира случващото се около Валери Симеонов, който първо нарече протестиращите майки на деца с увреждания „едни кресливи жени“, а децата им „уж болни деца“, а след това излезе новината, че ще ръководи Националният съвет за хората с увреждания.

Ето какво каза Иван Кулеков:

„Уважаеми зрители, „Валери Симеонов не е изрод“ – това го казва Валери Симеонов. Никой друг човек не казва, че Валери Симеонов не е изрод.

„Нима някой от вас допуска, че аз съм такъв изрод, ненормалник, човекомразец, че ще кажа, че тези деца се преструват на болни“ – пита Валери Симеонов. Да, някой все пак допуска, че Валери Симеонов е такъв изрод, ненормалник, човекомразец и казва, че тези деца се преструват на болни. И този някой е самият Валери Симеонов. Той, вицепремиерът на България, заявява, че – цитирам: „Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца“.

Значи в това добро същество съществуват две добри същества – едното, което казва „тея уж болни деца“, и друго добро същество, което казва, че не казва „тея уж болни деца“. Аз не знам как се нарича това раздвоение на личността, но се надявам, че сега, когато Валери Симеонов ще оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, той първо ще се погрижи за себе си. Както винаги го е правил.

Търсейки из интернет информация за добрите същества, които управляват остатъците от България, попаднах на една статия в Уикипедия, която също ще цитирам: „Социопатът никога не изпитва вина, тревога или разкаяние, тези чувства са му непознати, той се държи така, като че ли няма съвест, защото неговите понятия за критическо възприемане на поведението и за добро и зло – са силно изкривени“.

С това искам да кажа, че не са прави хората, които скандират пред Министерския съвет „Мафия, мафия!“. Тези, които глозгат остатъците от родината ни, не се мафия. Мафиотът е изрод, но има силно развито чувство за чест и достойнство. Той никога няма да каже „извинявам се“ на някакви си там кресливи жени с уж болни деца, дори и когато дон Корлеоне му нареди. А и дон Корлеоне няма да се унижава да обяснява какво искало да каже едно все още неумеещо да се изразява същество от неговия клан, още по-малко пък да го превъзпитава.

Но има и още добри същества, за които злото се гърчи в инвалидни колички. Това са едни бедни, бедни милионери, които се заканиха, че ще защитят своя човек във властта като срещу двайсетината инвалидни колички изправят своите 20 000 работници. Тези цинични работодатели с манталитет на цинични робовладелци са убедени, че срещу парчето хляб 20 000 мъже и жени ще са готови да бъдат техни цинични роби. Аз не знам дали това ще се случи. Но знам, че има роби не защото има робовладелци, а има робовладелци, защото има роби.

През 2013 година ние като народ реагирахме на наглото назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Пет години по-късно на не по-малко наглото оставане на Валери Симеонов като вицепремиер реагират няколко десетки майки. България остана без мъже.

На 3 март 1878 г. и на 10 ноември 1989 г. на нас, българите, ни подариха свободата.

И колкото и да чакаме, колкото и да се надяваме, никой никога няма да ни подари честта и достойнството.“