enbg

Не ви ли писна от лицемерие, заради политическа коректност?!

29.10.2018 | коментара

В предаването от 29 октомври 2018 г. сценаристите на шоуто изразиха своята позиция за случващото се около протестите на майките на деца с увреждания и предизвикалото остър обществен отзвук поведение на вицепремиера Валери Симеонов. Ето казаното от Тошко Йорданов:

„Не ви ли писна от лицемерие? Не ви ли писна нещата да не се наричат с истинските им имена? Заради така наречената „политическа коректност“? Не осъзнавате ли, че „политическата коректност“ е форма на цензура?

Истината е, че контролните държавни органи налагат тази цензура под прикритието на „коректността“. Затова никой в медиите не смее да каже, че „царят е гол“. И аз не правя изключение. И сега вместо да кажа това, което ми е на душата ще правя позорни движения, за да не ни подгонят СЕМ.

И така. Казвам едно име. Валери Симеонов. И сега, без никаква връзка с това име ще кажа „алчен некадърник“. Без връзка с това определение ще кажа няколко факта. Под натиск на Валери Симеонов бе променен законът и оградата на турската граница се строи без обществена поръчка. Строи се некадърно, скъпо и чрез доста съмнителна схема на изпълнители и подизпълнители. Надявам се, когато падне сегашната власт, някой да направи проверка преди да е изтекла давността.

Като вицепремиер този човек отговаря за икономическата и демографската политика. По данни на Евростат за 2018 година България е на последно място в Европейския съюз по брутен вътрешен продукт и реално потребление. А за демографската криза няма нужда да ви казвам цифри.

Отново казвам име – Валери Симеонов. Без никаква връзка с него, просто днес ми скача мисълта, казвам „емблематичен простак“. Без връзка с това, дори без намек ви припомням, че вицепремиерът Валери Симеонов нарече евро депутатката Ска Келер „командировъчен сюнетчия“ и смело, като истински мъж, блъскаше и влачеше една 70-годишна възрастна жена и така спря, сам, изборния туризъм.
Още едно име. Валери Симеонов. И пак, без никаква връзка с него – определението „лицемер“. И пак произволен, случаен факт. Тук в това студио сегашният вицепремиер каза, преди последните парламентарни избори, че няма да се коалира с партия ГЕРБ.

И за финал – последно име. Валери Симеонов. Напълно без намек за него, напълно случайно, казвам думите – гьонсурат, социопат, душевен изрод. Без връзка с това, което току-що казах, би трябвало да ви цитирам думите, с които той оприличи тези страдащи български майки, които са се лишили от живота си, за да се грижат за своите деца, но ме е гнус да му повторя думите.
И вярвам, че много скоро на никого няма да му се налага да казва изречението – Валери Симеонов е вицепремиер на Република България.“