enbg

На 18 април bTV отново не излъчи „Шоуто на Слави“

18.4.2017 | коментара

Днес, 18 април 2017 г., bTV отново не излъчи „Шоуто на Слави“, поради „несъответствие със стандартите за тв съдържание“. Предаването беше спряно и на 27 март, когато в него бе прочетено Открито писмо на Слави Трифонов.

Тази вечер Слави Трифонов изпрати до медиите писмо със следното съдържание:

Уважаеми колеги журналисти,
тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов. В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов.
Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно.
За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително.

Вярвам, че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас.

Слави Трифонов