enbg

Начало с ангелски крила и финал със заклана кокошка

9.12.2011 | коментара

В петък продължи изпълнението на задачата “Ревю” в проекта “Умна и красива”. Зрителите видяха три момичета, които дефилираха по бански костюми и седем момичета, които представиха вечерни тоалети на дизайнера София Борисова. И във втората вечер тя помагаше на водещия Слави Трифонов с експертното си мнение. Квалификацията “експерт” отново си заслужи и членът на журито – Антония Петрова. Тя беше изчерпателна в коментарите си за представянето на участничките, като често си служеше с езика на професионалните модели. Своите не толкова взискателни оценки дадоха и другите членове на журито – Венета Харизанова и облеченият в “сако в нежен винервайс” Иво Сиромахов.

С външния си вид изненада и Слави Трифонов. Водещият заложи на обувки от змийска кожа, костюм на райета, френско лилаво фишу и лилава кърпичка, допълнение към фишуто.

Първа на модния подиум в студиото се изяви Янислава Илкова. Тя дефилира по черен бански и на високи обувки без ток. “Не знам как ходиш на тези обувки…” – изрази учудването си Венета Харизанова.
След това Антония Петрова даде своята оценка за представянето на Янислава по бански: “Голяма част от представянето на една дама е наистина формата на тялото, освен грацията и уменията й да бъде модел. Поне 40% ти го имаш на максимум – изглеждаш прекрасно. Също така – професионално се движиш, стойките ти бяха прекрасни, не гледаше в подиума.”

Втора се представи Адриана Калчева. Под звуците на инструментала на “Толкова хубава” тя дефилира с бански и допълнение към тях – ангелски крила. Сериозно недоумение изрази Слави Трифонов след коментара на Антония Петрова, която заяви, че Адриана излъчвала “невинност”. Това недоумение изглеждаше съвсем логично, ако се съди по коментара на Венета Харизанова: “Ходеше в ритъм, много палаво, много хубаво изглеждаш, страхотно тяло!”
По-късно Антония Петрова засипа с професинални съвети Адриана Калчева: “Сложи ръката по към ханша, изцяло да хване талията, да събереш пръстите, да изнесеш малко ханша напред, да изправиш раменете, левия крак напред…”

Последна по бански костюм тази вечер се представи Антоанета Павлова. Тя дефилира на инструменталната версия на “Няма не искам”. Песента на “Ку-ку бенд” бе окачествена от Венета Харизанова като “чалга”, а Слави Трифонов й опонира и заяви, парчето е в стил “етно рок”. Венета Харизанова донякъде взе под внимание мнението на водещия и коментира представянето на Антоанета така: “Разходи се самоуверено в ритъма на рок чалгата.”
Антония Петрова също оцени самоувереността и самочувствието на Антоанета, но само това беше положителното в критиката й. “Изключително непрофесионално беше всичко, няма да коментирам детайлно, защото не видях нито едно правилно изпълнение”, отбеляза Антония Петрова. Иво Сиромахов хареса “сребърния грунд” по тялото на Антоанета Павлова.

Дизайнер София Борисова похвали момичетата за представянето им в часта “Ревю по бански”. “Те са непрофесионалисти, но излязоха много смели”, заяви тя.

Десислава Недялкова дефилира първа във вечерно облекло тази вечер. Тя получи положителни оценки от Венета Харизанова и Антония Петрова за представянето си. Иво Сиромахов не се задоволи само със съвсем видимото в облеклото на Десислава Недялкова – ярко червената рокля, и добави: “Боди от пайети, феерична част от шифони, какво повече да искам? Аз съм трогнат!”

Аделина Димитрова, която в свободното си време е модел в известна модна къща, дефилира в обемна черна рокля на бели точки. Най-подробно мнение за представянето на Аделина отново изрази Антония Петрова: “Стойката ти беше изправена, имаше грация на ръцете, самите пози, т.нар. “половинки” бяха точни. Личи си, че си се занимавала с това, изключително прфесионално, нямаше никакви грешки.”

Трета във вечерно облекло се представи Гергана Гергененова. Венета Харизанова похвали Гергана за флиртуването й с камерата, а Антония Петрова отличи професионализма, самочувствието и доброто излъчване на участничката в “Умна и красива”. Иво Сиромахов отново показа знания в модната сфера като коментира роклята на Гергана: “Рокля в нежно екрю, с актуалния принт за сезона – цветя и пеперуди в нежно лила.”

Елена Василева беше следващата участничка, която дефилира във вечерно облекло. Венета Харизанова си припомни времето, в което са я учили как да ходи на подиума – “като кон”. Същото тя посъветва и Елена Василева. “Представянето ти беше много красиво, много изящно, с лекота”, започна хвалебствено коментара си Антония Петрова, но после заяви: “Излезе сериозна, после се усмихна, това е грешка.” Тази смяна на на настроенията у Елена обаче се хареса на Иво Сиромахов.

Катя Марашлиева от волейболния отбор на “Славия” беше поредната участничка, която дефилира във вечерен тоалет. Венета Харизанова и Антония Петрова веднага отбелязаха “бойната походка” на Катя Марашлиева, но според членовете на журито това се дължало на факта, че участничката е спортист. “Липсваше ми грация”, заяви Антония Петрова. Иво Сиромахов беше на обратното мнение – “Не забелязах никакви дефекти”.

Украинката Валерия Цимбал, която е печелила второ място на конкурс “Мис 757” в Норфолк, Калифорния, получи укори от журито единствено за това, че не е била в ритъма на музиката (Харизанова) и че движенията й можели да бъдат по-плавни (Петрова).

Последна тази вечер дефилира Нели Бачева. “Роклята ми събра погледа и не открих грешки”, заяви Венета Харизанова. Иво Сиромахов също коментира облеклото и заяви, че роклята е в стил “Заколи ми мамо черна кокошка”. “Има нещо, което е пострадало при изготвянето на този тоалет”, усъмни се Иво Сиромахов.

Накрая София Борисова даде оценка на представянето на момичетата в часта “Дефилиране във вечерно облекло”: “Момичетата с дългите рокли ме впечатлиха, защото е много трудно за дефилиране, когато под роклята има 10-15 метра тюл.”

В понеделник продължава изпълнението на задачата “Ревю”. Тогава ще видим последните седем момичета, които ще дефилират по бански костюми. Ще стане ясно и кои ще напуснат проекта както и каква ще е новата задача на оцелелите в “Умна и красива”!