enbg

Нацията трябва да отвоюва гражданските си права

10.10.2016 | коментара

Ето какво каза Слави Трифонов по повод предстоящия референдум: “Остава по-малко от месец до първия истински референдум в България. За първи път ние, гражданите, можем да решим накъде да поеме страната ни. Знаете и въпросите, те са три: първият – за мажоритарен избор на депутатите, вторият – за намаляване на субсидията на един лев и третият – за въвеждане на задължително гласуване на изборите и референдумите.

Утре изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване в чужбина. Това е важно, защото при 60 подадени заявления може да се открие допълнителна избирателна секция.

Междувременно от ЦИК продължават да мълчат дали ще дават бюлетина и за референдума, и за изборите или ние ще трябва изрично да си я поискаме. Тук, в моето студио, говорителите на ЦИК публично казаха, че ще се дават и двете бюлетини – и за президент, и за референдум. Но въпреки това, ЦИК все още не са взели решение. Казват, че щели да го решат по-късно. И съм сигурен, че ако го направят или решат да направят някоя простотия, ще я направят в последния момент.
А иначе, мръсните номера отдавна започнаха. На много места в страната доброволците, които събираха подписи за референдума, са заплашвани от местните власти. Тези пък, които имат малък бизнес, са подложени на постоянни проверки, които блокират работата им, с която хранят семействата си. И постоянно им се намеква да се сетят защо е така. Искам само да отбележа, че палачинката е почнала да се обръща и на всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие. Това е физически и политически закон.

Уважаеми зрители, ако не искате някой да решава вместо вас, гласувайте на референдума.
Нацията трябва да се обедини, за да отстоява и отвоюва гражданските си права.“

Продължаваме да набираме доброволци, които да следят за законността по време на провеждането на референдума. Всеки от вас, който иска да бъде наблюдател на референдума, може да се запише на някой от следните телефони или имейл адреси:
– 02 42 000 57; [email protected]
– 02 843 53 56; [email protected]
Изпратете ни трите си имена, ЕГН, телефон за обратна връзка и населено място.

Цялото предаване от 10 октомври 2016 г.