enbg

Националният съвет за хората с увреждания ще се ръководи от… Валери Симеонов

24.10.2018 | коментара

Слави Трифонов коментира новината, че Валери Симеонов ще ръководи Националният съвет за хората с увреждания. Същият ден рано сутринта вицепримиерът заяви в студиото на БНТ, че няма да се извини за думите си, че протестиращите майки на деца с увреждания са „едни кресливи жени“, а децата им „уж болни деца“, а два часа по-късно след спешен коалиционен съвет при премиера, той излезе в Министерски съвет с извинение към „всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени“.

„И аз си казах: „Ей, Слави, ей това вече е дъното!“ И три часа по-късно разбрах, че по отношение на дъното аз съм един огромен оптимист. Не, не е това дъното. Или ако това е дъното, ние го копаем с булдозер надолу. И ето доказателството. Познайте кой ще ръководи Националния съвет за хората с увреждания? Е, не може да се сетите. Затова аз ще ви кажа – Националния съвет за хората с увреждания ще го ръководи Валери Симеонов. Е, уважаеми зрители, абе нема такава държава и тва си е!“ – каза Слави Трифонов.

След това в предаването Слави Трифонов потърси мнение за поведението на Валери Симеонов от директора на държавната психиатрия д-р Цветеслава Гълъбова.