enbg

Наталия Симеонова, 22 ноември 2012 г.

22.11.2012 | коментара

Наталия Симеонова, водещ на най-новото предаване на btv за доброто „Предай нататък“, гостува на Слави Трифонов. Пред Слави Наталия Симеонова каза, че се чувства „балансирана, с подредена ценностна система, на мястото си, правейки нещо смислено“. Тя разказа, че „Предай нататък“ е предаване по лиценз на словашката TV Markiza, която вече 4 години с голям успех излъчва “Звезди от небето“. Българската версия е кръстена на филма „Предай нататък“, където в час по социология ученикът Тревор Маккинли чертае верига, според която, ако хората съзнателно изберат да „предадат нататък“, когато някой направи нещо добро за тях, светът би се променил към по-добро.

Наталия Симеонова е изцяло отдадена на каузата на благородното начинание „Предай нататък“. Тя сподели, че е един от четиримата редактори на предаването, които всеки ден трябва да прочетат над 150 писма на зрители. Хората, които пишат на имейла на предаването, всъщност поръчват добрината, която да бъде направена на техен близък, роднина, приятел или дори непознат. Екипът на „Предай нататък“ пък намира благодетели, които помагат да се реши здравословен или друг проблем на човек в нужда, или просто да сбъднат нечия мечта. Наталия Симеонова разказа, че най-често тя звъни на благодетелите, или както ги нарече Слави Трифонов – „инвеститори в доброто“.

Наталия е щастлива, че вече се обаждат хора по собствена инициатива, които искат да помогнат на някого по конкретен начин. „Не можем да помогнем на всички, но правим опит да помогнем на голяма част от хората, които имат нужда“, заяви Наталия Симеонова. По този повод Слави Трифонов й припомни какво пише на пръстена, който евреите са подарили на Шиндлер: „Който спаси един човешки живот – спасява цяла Вселена“.

Наталия Симеонова анонсира и историята, която „Предай нататък“ ще покаже в събота, 24 ноември. Зрителите ще видят драматичната съдба на 25 – годишната Мария от Ямбол, която е с ампутиран ляв крак, вследствие на рак на костите. Два месеца след заснемането на нейната история, Мария вече е победила коварната болест и сега борбата на екипа на „Предай нататък“ е да закупи протеза за момичето, която струва 30 хиляди лева.

Цялото предаване от 22 ноември 2012 г.