enbg

Наталия Елисеева и генерал-майор Виктор Елисеев, 14 май 2014 г.

13.5.2014 | коментара

Специални гости тази вечер в „Шоуто на Слави“ бяха генерал-майор Виктор Елисеев, главен художествен ръководител и диригент на Академичния ансамбъл за песни и танци на МВД – Русия и неговата съпруга Наталия Елисеева – солистка на ансамбъла.
Ден преди концерта на световнопопулярния ансамбъл в зала 1 на НДК, зрителите на „Шоуто на Слави“ получиха музикален подарък – песента „Гляжу в озера синие“, в изпълнение на Наталия Елисеева и „Ку-ку бенд“ и под диригентството на Виктор Елисеев.

Пред водещия Слави Трифонов генерал-майор Елисеев разказа, че ансамбълът е приеман добре не само в славянските страни, но и по целия свят. Диригентът изненада Слави с информацията, че хорът наскоро се е върнал от участие в Северна Корея. „Върнали сте се, може би, защото сте военен ансамбъл“, отбеляза шеговито водещият.
Слави Трифонов попита гостите си дали военното звание има значение за това кой командва вкъщи и дали там „генералът е Елисеева“. Виктор Елисеев сподели, че съпругата му няма военен чин, но е „заслужил артист“ на Русия, а относно въпроса на Слави, диригентът отбеляза, че детето им е „най-големият генерал вкъщи“.

Слави Трифонов постави пред ген. Елисеев и темата за отношенията между Русия и Украйна. Водещият призна, че няма как да прескочи този въпрос, защото българите също се чувстват ангажирани в конфликта между двете страни. Виктор Елисеев заяви, че има много приятели в Украйна, с които често се чуват. „Русия е един народ, заедно с украинците – всичко е смесено – сестрата живее в Украйна, братът – в Москва, майката е в Крим, дъщерята е в Сибир някъде…“ – разсъждава Виктор Елисеев. Диригентът довери, че изпитва голяма болка от това, че се убиват хора, че биват изгаряни живи. „Трябва да се спрат всички военни действия, да се съберат хората, да се чуят един друг, да се разберат един друг и да решат нещата. И трябва да ги решават не заради себе си, а заради народа“, завърши генерал-майор Виктор Елисеев.

Цялото предаване от 13 май 2014 г.